weinig seks

Zwijgen is niet altijd goud

Spreken is zilver, zwijgen is goud. Een gezegde uit vroegere tijden. Af en toe een luisterend oor zijn voor een ander is niet slecht. Altijd je mond houden, zeker in onenigheid met je partner is echter foute boel.

Tijdens ruzies kun je kiezen om de activator te zijn, de tegenaanval in te zetten. Ook  kun je verdrietig worden of wil je juist de ruzie sussen. Of je drukt je lippen op elkaar en gaat een  ijzige stilte inzetten. Deze laatste strategie is funest voor een liefdesrelatie.

Gevaarlijk patroon

De ander zogezegd doodzwijgen maakt deel uit van een gevaarlijk patroon, waarbij de ene partner eist, bekritiseert en klaagt. De andere partner is defensief en kiest voor passiviteit. Zo blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd werd in het tijdschrift Communication Monographs.

Verschillende studies bevestigen dat deze verhouding en houding ten op zichte van elkaar vaak voorkomt en verband houdt met zowel psychologische als fysieke problemen.

De stilte behandeling

De ‘silent treatment’ wordt geassocieerd met depressie, stress, scheidingen en zelfs mishandelingen. Experts waarschuwen dat het onschuldig lijkt, maar dat de gevolgen zeer schadelijk zijn, zowel bij mannen als bij vrouwen.

Zowel schreeuwen en tieren als passief zwijgen zijn dus niet de beste oplossingen voor een aanhoudend conflict. Heftige discussies kun je beter vermijden na stressvolle dagen en naar een rustig moment overhevelen en ook dan is een rustige open communicatie van belang om nader tot elkaar te komen.

Spreken is zilver, zwijgen is fout

Dus spreken is zilver en zwijgen is fout, een zin ik op een tegeltje tegenkwam, is dan een beter passende. Zeker in het geval van ruzies. Maar kies wel het juiste moment om te zeggen wat je op je hart hebt. Probeer ook een beetje de juiste woorden te kiezen. In ruzies maak je sowieso vaak meer kapot dan goed is voor jou en voor jullie relatie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!