Vanochtend stond er een artikel in BN De Stem over de premiere van de film Fifty Shades of Grey, die vanavond in premiere gaat op veel plaatsen in Nederland. De dringende kwestie was of de bouwmarkten zich er wel van bewust zijn dat er mogelijk na het zien van deze film een run komt op tie-wraps, tape en touw.

Insinuerende scene in Vijftig Tinten Grijs

In heel Nederland gaan duizenden vrouwen op Ladies Nights genieten van deze erotische getinte film. Mannen zijn daar niet welkom, maar voor hen zal ook vast ergens de gelegenheid zijn deze premiere te beleven. Wat hebben de vrouwen er aan op allerlei seksuele ideeën gebracht te worden als de mannen van niets weten? En daar komt nog bij dat het toch meestal de mannen die de bouwmarkten bezoeken.

Het is een heel insinuerende scene in de film 50 Shades of Grey, waarin Mr. Grey in een bouwmarkt bij de naïeve Ana tie-wraps, tape en touw bestelt. Niet om te klussen, maar wel om samen met Ana allerlei sm-praktijken toe te passen. Grote kans dat kijkers geïnspireerd raken het zelf ook te gaan proberen. De Engelse doe-het-zelfzaak B&Q heeft haar werknemers geadviseerd het boek te lezen en beleefd om te gaan met klanten die belangstelling hebben voor deze artikelen.

Succes van boek onderschat

In 2012 was er na het succes van het boek al een stijging van de verkoop van dit soort producten, vooral in Engeland en de VS. De verwachting is dat het effect van de film dit zal overtreffen. Winkels als Hunkemöller en Christine Le Duc waren destijds overrompeld door het succes van de boeken. Maar dat laten ze zich niet een tweede keer gebeuren. Beiden hebben hard gewerkt aan een nieuwe 50 shades-collectie. De een gericht op gedurfde lingerie in rood of zwart, de ander heeft er een productenlijn aan gekoppeld met tape eraan.

Lovetoys liggen klaar

Ook de Pabo heeft het afgelopen half jaar niet stilgezeten. Zij zijn er helemaal klaar voor. Met vibrerende eitjes en speelse handboeien gooien ze zich in de strijd. Zij zijn zich er van bewust dat de Nederlandse vrouwen best een beetje willen experimenteren maar niet te veel. Tape of zweep dat vinden veel vrouwen toch te ver gaan. Er over fantaseren is voor de Nederlandse vrouwen al genoeg. Om het wat zachter te laten klinken wordt er niet gesproken over seksspeeltjes maar lovetoys.

Zweep je seksleven op met hulp van bouwmarkt

Weer even terug naar de bouwmarkten in Nederland. Zij hebben zich in tegenstelling tot hun collega’s in Engeland, nog niet zo verdiept in de 50 Shades of Grey. De woordvoerder van een grote bouwmarkt is namelijk ook zeer verbaasd wanneer deze vraag zijn kant op komt. Maar mochten er liefhebbers zijn die na het zien van de film weleens een experiment er aan zouden willen wagen, dan hoeven ze, volgens diezelfde woordvoerder, niet bang te zijn mis te grijpen. Tie-wraps, touw en tape zijn basisproducten die iedere bouwmarkt altijd volop in zijn assortiment heeft.

Geen garantie

Prettig te weten toch. Het zal toch wat zijn, dat je eerst verschillende bouwmarkten langs moet voor een rolletje tape en wat tie-wraps. Dan kan je zin al mooi over zijn. Maar dat gaat dus niet gebeuren. Nog even dit. Eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Een experiment blijft een experiment, dus oppassen geblazen. Niet ieder experiment lukt de eerste keer, dus laat je niet meteen uit het veld slaan als het je niet brengt wat je ervan verwacht had.