goed gekleed

Zwarte kleding voor date is oké

Sta je in je kledingkast te kijken en denk je na over wat je op je date volgende week aan zult trekken? Er hangt waarschijnlijk van alles in je kast. Nog veel zomerkleren in zomerse kleuren, die je zo lang mogelijk wilt blijven dragen om het zomer gevoel te verlengen. Maar moet je dat ook aandoen bij een date? Kies gewoon zwart, dan zit je altijd goed.

Kleur oogt aantrekkelijk op internet

Volgens Dirkje van Bennekom zie je op internet veel kleding voorbij ziet komen in allerlei vrolijke kleuren. Je bent daardoor meer dan vroeger geneigd iets kleurrijks aan te schaffen in plaats van die altijd terugkerende kleur zwart. Maar toch blijft gelden dat wanneer je niet zo goed weet wat je moet aantrekken, dat je met zwart eigenlijk altijd goed zit. Voor een eerste of latere date.

Welke kleur wordt gekozen?

Volgens een enquête van BuyShirtsOnline verkiest 48% van de vrouwen en 64% van de mannen zwart boven alle andere kleuren voor een afspraak. Voor een sexy look op een eerste afspraakje verkiest 54% van de vrouwen rood boven zwart. Maar heel weinig mannen kiezen voor deze kleur, omdat ze niet agressief of arrogant willen overkomen.

Vrouwen zien mannen ook het liefst in een zwarte outfit wanneer ze hen voor het eerst gaan ontmoeten. Mannen kiezen als tweede keus vaak voor blauw, zeker als het uitje iets romantischer wordt.

Wit minst arrogant

Vrouwen vinden zwart en blauw voor mannen dus zeer geschikt. Welke kleur daarbij het best gedragen kan worden? Op de vraag welke kleur het minst arrogant is kwam wit naar voren. Een zwarte of blauwe outfit in combinatie met een wit hemd lijkt voor mannen de juiste kleurencombinatie om sympathiek en intelligent over te komen.

Geen oranje?

Beide seksen waren het erover eens dat bruin en oranje geen gepaste kleuren zijn voor een afspraakje. Het is natuurlijk anders als je samen naar een wedstrijd van het Nederlands elftal gaat kijken in een café. Vanavond gaan we beleven of dat de komende jaren nog wel gaat gebeuren. Uitgeschakeld worden vanavond door IJsland betekent dat in 2016 Oranje niet zal deelnemen aan EK in Turkije. Spannend voor de voetballiefhebbers en daar zijn er veel van. Zowel onder de mannen als de vrouwen. Bert van Marwijk, jaren trainer van het Nederlands elftal, liet altijd  zien hoe je er goed gekleed uit kan zien.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam