open relatie seks

Zou jij je partner willen delen in een open relatie?

Je vriend of vriendin delen met een ander is in bijna geen enkel geval goed voor je relatie. Dat zegt relatiedeskundige Paulien Timmer. “Je geeft vaak te veel van jezelf weg.”  Toch zijn er mensen die het wel doen, waaronder actrice Fajah Lourens.

Vriend delen met andere vrouwen

Veel reacties kwamen er op de woorden van actrice Fajah Lourens, die aan Ruud de Wild vertelde dat haar vriend ook weleens met andere vrouwen het bed deelt. “Als hij vraagt of hij ook het met andere vrouwen mag doen, is dat dan zo heel erg? Ik ben niet zo jaloers”, zei Lourens daarover.

Vreemdgaan

De meningen over haar uitspraken lopen sterk uit elkaar. De één vindt het stoer, terwijl anderen er totaal geen begrip voor op kunnen brengen. Timmer snapt de emoties wel. “Het is een onderwerp dat voor veel mensen heftig is. We willen diep van binnen allemaal dat we het met één iemand kunnen redden. Daarnaast weten mensen die weleens bedrogen zijn wat voor impact dat heeft. Dat is echt niet niks.”

Timmer zegt dat een open relatie eigenlijk alleen mogelijk is als je relatie heel sterk is en je er heel duidelijke afspraken over maakt. “En dan nog is het vaak niet goed. Ga het in ieder geval niet doen om je relatie te redden. Dat is vaak het einde. Als je dat wil, ga dan naar de relatietherapeut en investeer in je relatie.”

Niet de echte reden

De relatiedeskundige interviewde 100 koppels die al meer dan 40 jaar lang en gelukkig getrouwd zijn. “Zij vertelden dat ze meerdere vrienden hadden die open relaties hadden. Vaak gingen ze scheiden, of hebben ze de relatie toch weer gesloten. De intimiteit van een gesloten relatie kun je niet benaderen in een open relatie.”

Seks met een ander

Volgens Timmer is het redden van de relatie vaak helemaal niet de reden waarom stellen beginnen aan een open relatie. Mensen gebruiken het argument volgens Timmer eerder om gewoon een keer seks met een ander te hebben. Timmer: “Als dat zo is ga je ook niet meer werken aan je relatie.”

‘Huwelijk is niet alleen maar leuk’

Dat laatste is wel een probleem tegenwoordig. Timmer: “Mensen hebben niet altijd een realistische kijk op het huwelijk. Ze willen dat het alleen maar leuk is. Dat is gewoon niet altijd zo. Een open relatie is dan vaak meer een vlucht.”

 

Bron: RTL Nieuws

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.