open relatie seks
27 May 2018

Zou jij je partner willen delen in een open relatie?

Je vriend of vriendin delen met een ander is in bijna geen enkel geval goed voor je relatie. Dat zegt relatiedeskundige Paulien Timmer. “Je geeft vaak te veel van jezelf weg.”  Toch zijn er mensen die het wel doen, waaronder actrice Fajah Lourens.

Vriend delen met andere vrouwen

Veel reacties kwamen er op de woorden van actrice Fajah Lourens, die aan Ruud de Wild vertelde dat haar vriend ook weleens met andere vrouwen het bed deelt. “Als hij vraagt of hij ook het met andere vrouwen mag doen, is dat dan zo heel erg? Ik ben niet zo jaloers”, zei Lourens daarover.

Vreemdgaan

De meningen over haar uitspraken lopen sterk uit elkaar. De één vindt het stoer, terwijl anderen er totaal geen begrip voor op kunnen brengen. Timmer snapt de emoties wel. “Het is een onderwerp dat voor veel mensen heftig is. We willen diep van binnen allemaal dat we het met één iemand kunnen redden. Daarnaast weten mensen die weleens bedrogen zijn wat voor impact dat heeft. Dat is echt niet niks.”

Timmer zegt dat een open relatie eigenlijk alleen mogelijk is als je relatie heel sterk is en je er heel duidelijke afspraken over maakt. “En dan nog is het vaak niet goed. Ga het in ieder geval niet doen om je relatie te redden. Dat is vaak het einde. Als je dat wil, ga dan naar de relatietherapeut en investeer in je relatie.”

Niet de echte reden

De relatiedeskundige interviewde 100 koppels die al meer dan 40 jaar lang en gelukkig getrouwd zijn. “Zij vertelden dat ze meerdere vrienden hadden die open relaties hadden. Vaak gingen ze scheiden, of hebben ze de relatie toch weer gesloten. De intimiteit van een gesloten relatie kun je niet benaderen in een open relatie.”

Seks met een ander

Volgens Timmer is het redden van de relatie vaak helemaal niet de reden waarom stellen beginnen aan een open relatie. Mensen gebruiken het argument volgens Timmer eerder om gewoon een keer seks met een ander te hebben. Timmer: “Als dat zo is ga je ook niet meer werken aan je relatie.”

‘Huwelijk is niet alleen maar leuk’

Dat laatste is wel een probleem tegenwoordig. Timmer: “Mensen hebben niet altijd een realistische kijk op het huwelijk. Ze willen dat het alleen maar leuk is. Dat is gewoon niet altijd zo. Een open relatie is dan vaak meer een vlucht.”

 

Bron: RTL Nieuws

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Een op zes Nederlanders heeft vaker seks door corona

Maar liefst zeventien procent van de Nederlanders heeft vergeleken bij de...

Dit zeggen relatie-experts over de terugkeer van André naar Monique

Relatietherapeuten zetten vraagtekens bij de stap, maar begrijpen hem wel. ,,We...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie