Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
12 augustus 2016

Zorgeloze busreis

Toen ik vorige week terugkwam van mijn vakantie naar Italië, bedacht ik me dat ik zo weinig touringcars zag onderweg. Mogelijk had dat meer te maken met de dag,  een doordeweekse woensdag, dan met het feit dat reizen met een touringcar uit de gratie is. Het is nog steeds een goede oplossing voor veel vakantiegangers.

Zorgeloze busreis

In &Magazine BN DeStem van zaterdag staat een column over zorgeloos op reis met een touringcar. Alleen al bij het lezen van de titel krijg je twijfels waar dit naar toe gaat. Wordt het een positief betoog of juist niet? Gelukkig dat eerste. Het is voor mij persoonlijk jaren geleden dat ik met een touringcar naar Parijs ben geweest, voor toen was dat een beste oplossing. Zo was het ook jaren een goede oplossing voor mijn ouders die met een georganiseerde reis naar Spanje gingen. De auto was geen optie. De afstand en het niet spreken van de taal waren een te grote barrière om met zijn tweetjes op reis te gaan.

Liever niet alleen op reis

Naast de grote afstand en de taal, zijn er zeker nog andere voordelen te bedenken aan het reizen in een groep. Mijn ouders gingen met zijn tweeën, maar ben je single dan kan het aansluiten bij een groep een de beste reden zijn om voor een busreis te kiezen. Je kunt van te voren informeren hoe het zit met de samenstelling van de groep. Wanneer je kiest voor een gezelschap dat enkel uit singles bestaat dan weet je zeker waar je aan toe bent. Maar die keuze is aan jou.

Aansluiten bij anderen

In 2010 ben ik met mijn kinderen als alleenstaande moeder met de auto naar Tsjechië gereden. Op de camping heb ik me aangesloten bij een groep alleenstaande ouders waarvoor deze camping een apart veld had vrij gehouden, waar ingerichte tenten klaarstonden, wanneer je dit verkoos. Er waren ook ouders met de bus hier aangekomen. Ter plaatse werden de bussen ingezet om activiteiten te organiseren. Een dagje Praag, een middag kanoën en een voetbalwedstrijd bekijken in Praag. Ik heb dit als zeer prettig ervaren.

Vooroordelen over busreis

Wanneer je nog nooit met een georganiseerde busreis mee bent gegaan, kun je zo je vooroordelen hebben. Met een hele groep door een grote stad slenteren, samen eten op een druk terras waar alleen maar toeristen komen, op tijd bij de bus om weer op tijd bij het hotel te zijn, alles op uur en tijd. Maar hoe erg is dat?

Echt een aanrader

De dame uit de eerder genoemde column van Hans Avontuur had haar hele leven al gedroomd van een rondreis langs Pisa, Florence en Rome, maar zag er als een berg tegen op om die reis zelf te gaan ondernemen. Het verre autorijden, het chaotische stadsverkeer en de taal hielden haar tegen. De bus was voor haar de oplossing gebleken.  Ze hoeft zich geen zorgen te maken over parkeren, entreegelden, restaurants en hotels. Alles is pico bello geregeld. Echt een aanrader.

Kijk eens in de Gids Zonvakanties, om ideeën op te doen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nederlandse vakantiegangers hebben maar weinig avontuurlijks in zich

Backpacken door verre oorden om zo veel mogelijk landen aan te...

De happy versus de unhappy single

Geloof jij in de happy single of ben je juist van...

De zitzak is het ideale meubilair voor singles en alleenstaanden

Als single heb je in de meeste gevallen minder te besteden...

5 wetenschappelijke redenen waarom het goed is voor je gezondheid om single te zijn

Heb jij nog altijd het beeld dat singles toch een tikkeltje...

Crusj komt met nieuwe rondreis voor singles door China

Single reisorganisatie Crusj start met een nieuwe singlerondreis door China. Tijdens deze singlereis...

singlessite gidsen

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie