Zorgeloos op vakantie

Zorgeloos vakantie vieren

Op vakantie gaan is heerlijk, tenminste dat moet het zijn. Stel dat je met zorgen op pad moet, dan is het heerlijke vakantiegevoel niet zo fijn als het kan zijn. Zo vaak gaan de meesten ook niet op vakantie, dus denk op tijd na hoe je deze periode zorgeloos in kunt gaan.

Zorgen gaan vaak over geld, natuurlijk niet altijd. Geen geld hebben voor de vakantie die je zou willen is een lastige. Een oplossing is daar ook niet meteen voor. Probeer dan een vakantie te plannen, die wel binnen je budget ligt. Thuis moet je namelijk ook eten, kost ook geld.

Zorgeloos vakantie vieren

Maar wanneer je wel op vakantie gaat, zorg er dan voor dat je verblijf zorgeloos verloopt, door belangrijke geldzaken goed te regelen voordat je op vakantie gaat. De tips die nu gaan komen zijn gericht op een Rabo Wereldpas, dus geldt mogelijk niet voor alle passen. Laat het je in ieder geval aan het denken zetten en informeer bij jou bank hoe het zit met genoemde aspecten.

1. Limiet in de gaten houden

Wanneer je de hotelrekening wilt betalen maar blijkt dat je limiet bereikt is, dan is dat vervelend. Met de Rabo Wereldpas kun je in het buitenland per dag 500 euro pinnen en 500 euro contant opnemen. Deze limiet kan niet verhoogd worden. Neem dus met het oog op grotere uitgaven een extra betaalmiddel mee. Bijvoorbeeld een pinpas van een andere rekening of een creditcard. Dat is best slim, omdat je die ook nodig hebt om een auto te kunnen huren. Houd er rekening mee dat het aanvragen van een creditcard wel 2 weken kan duren.

2. Standaard ingesteld voor binnen Europa

Ga je verder reizen dan Europa, dan moet je voor vertrek al de werelddelen aanvinken waar je naar toe gaat. Ook wanneer je maar even een tussenstop gaat maken. Dit doe je in de Rabo Bankieren App of via Rabo Internetbankieren onder het kopje Zelf Regelen.

3. Meer geld afgeschreven dan gepind

Wanneer je in een vreemde valuta geld pint of betaalt, komen daar extra kosten bij. In Zweden bijvoorbeeld kost het 1 tot 3,5 euro en 1 procent koersopslag. Wanneer je bijvoorbeeld 150 euro aan de balie opneemt, dan wordt daar 3% koersopslag over berekend. Soms brengt een bank nog eigen kosten in rekening. Die worden wel op een scherm aan jou vertoont, dus opletten geblazen. Neem altijd de Rabo Scanner mee op reis, zodat je op elk moment in het buitenland een betaling kan doen.

4. Help, mijn bankpas is gestolen

Wanneer je in het buitenland je bankpas verliest kun je die pas altijd blokkeren. Het wordt een beetje lastiger wanneer je het nummer niet weet. In het buitenland moet je diefstal of verlies meteen melden bij Interhelp (0031 88 722 6767). Het is aan te raden dit telefoonnummer op te slaan in je telefoon, maar dit ook ergens op te schrijven bij je reispapieren.

5. Nog roepia’s bestellen?

Wanneer je plots besluit bijvoorbeeld naar Bali te gaan, dan kun een probleem hebben qua geld verkrijgen. Vreemde valuta hebben een levertijd van drie tot 6 werkdagen. Bestel het geld dus minimaal een week van te voren. Natuurlijk kun je ook vreemde valuta krijgen op een Grenswisselkantoor (GWK) pf door ter plekke te pinnen of te wisselen. Bij terugkeer kun je bij GWK je overgebleven geld weer terugwisselen.

Bron: Dichterbij Amerstreek, Magazine voor leden van Rabobank Amerstreek, juni 2016.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.