zorg voor elkaar

Zorg voor elkaar

Er is van alles gaande in en over de zorg. Met name de betaling van de zorg. Zorgen voor elkaar, zonder dat daar altijd geld aan verbonden is, wordt steeds belangrijker in onze samenleving. De huidige ontwikkelingen in de Nederlandse zorg- en welzijnssector vragen om een vernieuwende aanpak.

Online marktplaats voor vrijwillige en professionele hulp

Bij het out of the box denken is er een groep mensen opgestaan die een nieuw initiatief ontwikkeld hebben, met de toepasselijke naam Zorgvoorelkaar.com. Je kunt het vergelijken met Marktplaats. Ze noemen zich een online marktplaats voor vrijwillige en professionele hulp. Ze bieden een gebruiksvriendelijk platform waar mensen met een hulpvraag eenvoudig zelf de hulp kunnen vinden die ze nodig hebben.

Nieuwe mensen leren kennen

Het gaat dus om de verbinding tussen hulp vragers en hulp bieders. Van welke leeftijd je ook bent, man of vrouw, in een relatie zit of single of alleenstaand bent, iedereen kan hulp vragen en ook zeker hulp bieden. In ons geval weten we als single dat je mogelijk niet altijd iemand naast je hebt om je probeem voor te leggen of dat je je soms te veel voelt om hulp te vragen. Je kunt natuurlijk als gezonde single die midden in het leven wil staan, ook jouw spreekwoordelijke handen uit de mouwen steken om je in te zetten voor anderen. Ook een manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

Wat voor Hulp?

Wat voor hulpvraag of hulp hebben we het dan over? Dat is heel breed. Of het nu gaat om een oudere die gezelschap vindt in de vorm van een vrijwilliger of een moeder die professionele begeleiding zoekt voor haar gehandicapte kind. Zorgvoorelkaar.com biedt voor iedereen een passende oplossing. Er is één contactadres maar dit initiatief zit al door heel Nederland verbreid. Door dit lokale karakter zit het dus bij wijze van spreken bij iedereen in de buurt. Zo dragen zij duidelijk hun steentje bij aan een zorgzame samenleving in Nederland.

Mensen verbinden via internet

Patrick Anthonissen (oprichter): Mensen worden ouder en daardoor neemt de vraag naar zorg toe. Tegelijkertijd wordt zorg duurder. Nu meer dan ooit, wordt van ons verwacht dat we ‘het met elkaar regelen’. Zorgen voor elkaar dus. Internet is een middel bij uitstek om mensen met elkaar te verbinden en met Zorgvoorelkaar.com doen we dit dan ook. Het werkt heel eenvoudig. Zoek je zorg of hulp? Dan plaats je een hulpvraag op de website. Vrijwilligers of professionals met een passend profiel ontvangen deze via de mail en kunnen erop reageren. Zie het als een combinatie van marktplaats en Facebook, maar dan voor zorg en welzijn.

Enorme potentie voor sociale impact

Mathijs Huis in ’t Veld (oprichter): Met Zorgvoorelkaar.com bereiken wij doelgroepen die momenteel nauwelijks worden bereikt in de zorg- en welzijnssector. Denk aan jongeren die zich graag inzetten voor een ander. Bijna de helft van de vrijwilligers op Zorgvoorelkaar.com is jonger dan 40 jaar. Zo dragen we bij aan een toename van de informele zorgcapaciteit in Nederland. Ook voor zelfstandige professionals is het een medium om direct met particulieren of organisaties in aanraking te komen. Samen met onze vrijwilligers en professionals bouwen we aan sterke lokale zorgnetwerken, waarmee kwalitatieve zorg in de buurt gerealiseerd kan worden.

Krachten bundelen door lokale samenwerking

Anne van Roosmalen (project manager): Het succes van Zorgvoorelkaar.com zit ook in de samenwerking met lokale zorg-, welzijn- en vrijwilligersorganisaties. Door gezamenlijk gebruik te maken van Zorgvoorelkaar.com als een centraal platform, kunnen deze organisaties hun krachten bundelen. Het resultaat is een voor deze sector geheel vernieuwde wijze van bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Zo zetten zij Zorgvoorelkaar.com succesvol in als wervingstool voor vrijwilligers. Dankzij Zorgvoorelkaar.com bereiken zij nieuwe doelgroepen vrijwilligers die zich graag willen inzetten voor ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking.

Altijd denken in oplossingen

Jordy Nederhand (community manager): Het allerbelangrijkste is dat mensen met een hulpvraag ook daadwerkelijk geholpen worden. Hiervoor zetten wij ons als team dan ook volledig in. Met onze website, maar ook achter de schermen gaan wij tot het uiterste om voor iedereen zo snel mogelijk een passende oplossing te vinden. Als er een hulpvraag langskomt die we direct kunnen koppelen aan een organisatie in ons netwerk, dan laten we dit de hulpvrager uiteraard direct weten. Het bericht dat er een match is gevonden en dat wij daar ons steentje aan bij hebben kunnen  dragen, geeft uiteindelijk de meeste voldoening.

Kijk eens op hun site. De mensen van Zorgvoorelkaar staan altijd open tips en suggesties.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!