partnergeweld

Zorg voor een gezonde relatie

In het begin van een relatie gaat eigenlijk alles vanzelf en is die roze wolk volop aanwezig. Je bent het liefst de hele dag in elkaars buurt en wanneer jullie even zonder elkaar zijn, kun je aan niets anders denken dan je nieuwe vlam. Samen kunnen jullie de wereld aan en het voelt alsof je niets anders nodig hebt dan elkaar.

Elke relatie begint zo en ook elke relatie zwakt wat af. Dat is helemaal niet erg, want je kunt niet altijd verliefd blijven. Maar hoe zorg je er nou voor dat je relatie gezond, spannend en vooral leuk blijft?

1. Geef elkaar de ruimte

Het is leuk om dingen samen te doen, maar het is ook erg belangrijk dat jullie ook je eigen tijd hebben. Je hoeft niet elke keer wanneer jij naar vrienden gaat je vriendje mee te nemen. En hij hoeft jou ook niet overal voor uit te nodigen.

2. Blijf elkaar zien als bijzonder

Je hoeft niet bij elke ontmoeting iets heel speciaals te doen, maar het is wel leuk wanneer jullie je best voor elkaar blijven doen. Zie elkaar niet als vanzelfsprekend. Plan af en toe een leuke date in of verras hem thuis met een etentje. Dat is een stuk leuker dan alleen maar samen op de bank voor de TV hangen.

3. Fysieke aantrekkingskracht is erg belangrijk

Het is echt niet erg wanneer jullie een keertje geen seks hebben, maar het hoort wel bij de relatie en is voor veel stelletjes erg belangrijk. Koop speciaal voor hem sexy lingerie of koop een keer lekkere massageolie.

4. Ruzie is niet leuk maar hoort er wel bij

Soms is het heel fijn om even knallende ruzie te maken om het vervolgens ook weer goed te maken. Blijf niet te lang in een ruzie hangen en probeer ook zo min mogelijk oude koeien uit de sloot te halen.

5. Praat met elkaar

Mannen zijn hier vaak wat minder goed in dan vrouwen, maar ook dat kunnen ze leren. Het is in een relatie belangrijk dat je dingen deelt, zowel de leuke maar ook minder leuke dingen. Irriteer je je aan hem? Zeg het gewoon. Het is een stuk beter om dingen uit te spreken dan alles op te stapelen.

Bron: MSN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.