omgaan ex nieuwe partner

Zorg af en toe voor een boost in je relatie

Ooit was je single, mogelijk een lange tijd. Toen belandde je in een relatie waar je helemaal blij van werd. Toen dacht je misschien dat je je leventje op orde had. Een relatie krijgen is één, een relatie goed houden is twee. Het is gewoon hard werken, zullen we maar zeggen.

Werk aan de winkel

Een relatie hebben is heerlijk. Zeker. Als er problemen zijn, vraagt het echter langdurige inspanningen van beide partijen om de boel weer recht te trekken. Alle hens moeten dan aan dek, alle zeilen moeten worden bijgezet om jullie bootje weer op koers te krijgen en te houden.

Door doorgaans je relatie op goede pijl te houden en af en toe een boost te geven, hoeft het negatieve verhaal van de boot die bijna op de klippen loopt, helemaal niet in zicht te komen. Hou je relatie fris en fruitig.

Enkele tips om over na te denken

 

1. Wees spontaan

In een nieuwe relatie is het in het begin heerlijk om tegen elkaar aan op de bank te zetten met een glaasje wijn en een kaasje. Wanneer je niet oplet echter, kan ook hier vrij snel de sleur in komen. Er is nog meer te beleven. Blijf je sport uitoefenen die je deed of zoek samen een nieuwe activiteit buiten de deur. Ga soms ook eens spontaan samen iets doen in de avond, ook al moet je de volgende dag gewoon werken.

2. Geef zomaar een cadeautje

Bij een verjaardag of een feestdag verwacht je een cadeautje van elkaar.  Zomaar een geschenkje heeft groot verrassingseffect, bij iedereen eigenlijk. Het zal met dank, een kus en een goed humeur ontvangen worden.

3. Zoek een oppas

Kinderen zijn leuk, maar ze nemen veel van je tijd. Als ze in de buurt zijn, hebben jij en je partner nauwelijks tijd voor elkaar. Spreek met elkaar af zo nu en dan een oppas te nemen om samen even quality time te hebben.

4. Zoek andere interesses

Ja dat samen op de bank zitten, dat is al ter sprake gekomen. Naast samen iets anders doen is het ook goed om ieder je eigen vrienden en activiteiten niet te vergeten. Anders heb je toch kans op irritaties en dat moet je voorkomen. Lekker alleen zijn is trouwens soms ook heerlijk.

5. Ga op vakantie

Af en toe samen op vakantie gaan is ook erg goed voor een relatie. Verandering van jullie omgeving zorgt voor een rustpauze in je drukke bestaan. Hiervoor hoef je niet ver weg te gaan. Als je maar even samen bent en weer tijd hebt en neemt voor elkaar.

6.Geef een knuffel op z’n tijd

Seks in een relatie is natuurlijk belangrijk, daarover valt niet te twisten. Maar op allerlei manieren aan elkaar laten zien dat je elkaar lief vindt, is ook zeer welkom.  Af en toe een knuffel en een kus verdiept de intimiteit.

7. Laat die oude koeien toch

Vergeven, maar niet vergeten, luidt het gezegde. Maar die oude koeien kunnen we beter in de sloot laten liggen. Steeds weer zaken terughalen, die niet teruggedraaid kunnen worden, daar is geen  enkele relatie tegen op gewassen. Trek jullie lesje uit wat er voorgevallen is en ga vooruit. Op weg naar een toekomst.

Bron: Singlessite

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.