vragen en antwoorden vliegen

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Brittannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.

Vooroordelen geen schijn van kans

In het Londense British Science Museum zijn ze helemaal wild van een gloednieuwe vorm van speeddaten. Om vooroordelen op basis van je uiterlijk geen schijn van kans te geven, ontmoeten singles elkaar kort en krachtig met een papieren zak op het hoofd.

Bedacht dateconcept

Kun jij een date versieren enkel en alleen met je persoonlijkheid? Die vraag staat centraal in het dateconcept dat bedacht werd door de mensen van Loveflutter. Hun motto: zeg neen tegen oppervlakkigheid (#SayNoToShallow).

Positieve reacties

De testronde kon alvast rekenen op heel wat positieve reacties. “Het was echt plezierig en niet zo materialistisch als normale speeddating. Je leerde meteen iemands persoonlijkheid kennen, voor zover dat kan op enkele minuten, natuurlijk”, klinkt het.

Vrolijk gekrabbel toegestaan

Om de conversatie in gang te zetten, mochten de deelnemers hun papieren zak voorzien van vrolijk commentaar (waaronder: stiekem wil ik een handmodel zijn en ik heb drie nieren) of artistiek gekrabbel.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.
datingsites vergelijken
By Moniek ·
5 augustus 2021

Dit zijn de meest populaire datingsites op een rijtje in Nederland

singles smakken date
By Moniek ·
4 augustus 2021

Singles ergeren zich aan smakken tijdens date

Lekker een hapje eten tijdens je eerste date? De romantiek is ver te zoeken als je tafelgenoot zit te smakken want dit is de grootste irritatie onder singles. Dit blijkt uit een onderzoek van datingsite Lexa onder 1500 vrijgezellen.