eenzaam single kerst

Zonder relatie de kerstdagen door

Het is alweer Kerst. Nou ja, bijna dan. En ondanks al jouw goede voornemens, doelbewuste versierpogingen en misschien wel doldwaze liefdesavonturen in het afgelopen jaar is het een feit dat jij zonder lief aan je zij de kerstdagen doorbrengt.

Zonder romantiek

Kijk, je hoeft er natuurlijk niet écht mee te zitten maar leuk is anders. Toch? Het liefst had jij ook bij romantisch kaarslicht cadeautjes onder de boom uitgepakt, aan het kerstdiner met je nieuwe lief terwijl de vlinders door je buik gieren en stiekem samen al plannen gemaakt voor jullie eerst romantische tripje in het nieuwe jaar. Maar ja, dat is nou eenmaal niet zo. En je kunt er, op dit moment althans, weinig aan veranderen.

Stilstaan

Wat je wel kunt doen is even een momentje stilstaan bij jouw leven. Afgelopen jaar eens even de revue te laten passeren en te bedenken wat er allemaal goed ging, wat je voor jezelf hebt bereikt en vraag je eens af wat je in het nieuwe jaar anders wil gaan aanpakken. Soms is het simpele feit dat je hier bewust bij stilstaat, je doelen, dromen en wensen de revue laat passeren heel verhelderend.

Dromen

Waar droom je écht van. Wat maakt je nu daadwerkelijk gelukkig? Is die nieuwe liefde een vereiste voor jou om intens gelukkig te zijn of ben je eigenlijk ook best wel heel erg happy met je huidige leven? Hoeveel moeite en tijd wil je hier eigenlijk insteken? Af en toe stil staan bij jezelf, de afgelopen periode, al je opgedane levenslessen en ervaringen  zorgt ervoor dat we ons weer bewust worden wie we zijn, waar we staan in het leven en waar we naartoe willen. Niks mis mee om doelen te hebben, maar vergeet ook vooral niet te genieten van het nu. Want als je alsmaar bezig bent met dingen najagen en nastreven dan vergeet je soms wat je vandaag de dag een blij mens maakt.

Zegeningen

Het klinkt als een cliché, maar dat is het natuurlijk niet voor niets; tel je zegeningen. Ja, je bent single deze kerst en de kans dat je binnen nu en een week je toekomstige liefde ontmoet om samen al dansend, zoenend en feestend het nieuwe jaar inluiden is inderdaad een illusie. Maar maakt je dat minder gelukkig? Minder blij met de mensen die je wel om je heen hebt? Ouders, vrienden, kinderen, familie? Vast niet! En niemand belet je om actief je wensen, dromen na te streven. Te blijven daten, ontmoeten, reizen en zoveel mogelijk te genieten van het leven. Het zou zomaar kunnen dat die liefde zich aandient op het moment dat jij het totaal niet (meer) verwacht. Maak er een paar mooie feestdagen van.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.