eenzaam single kerst
24 December 2017

Zonder relatie de kerstdagen door

Het is alweer Kerst. Nou ja, bijna dan. En ondanks al jouw goede voornemens, doelbewuste versierpogingen en misschien wel doldwaze liefdesavonturen in het afgelopen jaar is het een feit dat jij zonder lief aan je zij de kerstdagen doorbrengt.

Zonder romantiek

Kijk, je hoeft er natuurlijk niet écht mee te zitten maar leuk is anders. Toch? Het liefst had jij ook bij romantisch kaarslicht cadeautjes onder de boom uitgepakt, aan het kerstdiner met je nieuwe lief terwijl de vlinders door je buik gieren en stiekem samen al plannen gemaakt voor jullie eerst romantische tripje in het nieuwe jaar. Maar ja, dat is nou eenmaal niet zo. En je kunt er, op dit moment althans, weinig aan veranderen.

Stilstaan

Wat je wel kunt doen is even een momentje stilstaan bij jouw leven. Afgelopen jaar eens even de revue te laten passeren en te bedenken wat er allemaal goed ging, wat je voor jezelf hebt bereikt en vraag je eens af wat je in het nieuwe jaar anders wil gaan aanpakken. Soms is het simpele feit dat je hier bewust bij stilstaat, je doelen, dromen en wensen de revue laat passeren heel verhelderend.

Dromen

Waar droom je écht van. Wat maakt je nu daadwerkelijk gelukkig? Is die nieuwe liefde een vereiste voor jou om intens gelukkig te zijn of ben je eigenlijk ook best wel heel erg happy met je huidige leven? Hoeveel moeite en tijd wil je hier eigenlijk insteken? Af en toe stil staan bij jezelf, de afgelopen periode, al je opgedane levenslessen en ervaringen  zorgt ervoor dat we ons weer bewust worden wie we zijn, waar we staan in het leven en waar we naartoe willen. Niks mis mee om doelen te hebben, maar vergeet ook vooral niet te genieten van het nu. Want als je alsmaar bezig bent met dingen najagen en nastreven dan vergeet je soms wat je vandaag de dag een blij mens maakt.

Zegeningen

Het klinkt als een cliché, maar dat is het natuurlijk niet voor niets; tel je zegeningen. Ja, je bent single deze kerst en de kans dat je binnen nu en een week je toekomstige liefde ontmoet om samen al dansend, zoenend en feestend het nieuwe jaar inluiden is inderdaad een illusie. Maar maakt je dat minder gelukkig? Minder blij met de mensen die je wel om je heen hebt? Ouders, vrienden, kinderen, familie? Vast niet! En niemand belet je om actief je wensen, dromen na te streven. Te blijven daten, ontmoeten, reizen en zoveel mogelijk te genieten van het leven. Het zou zomaar kunnen dat die liefde zich aandient op het moment dat jij het totaal niet (meer) verwacht. Maak er een paar mooie feestdagen van.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Daten in real life: tips!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk...

Het mag weer: Daten in real life!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk...

10 signalen van een ongezonde relatie

Nu je weer single bent kijk je misschien anders terug op...

Sunweb stuurt vakantiegangers naar de concurrent

Reisorganisatie Sunweb roept op om vooral een vakantie te boeken bij...

Eenzaam als single tijdens de feestdagen: 10 tips!

Mensen die wel een partner of gezin hebben, kiezen er vaker...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...