Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
de juiste date vinden
10 oktober 2013

Zonder man geen kind

Stel je bent vrouw, single en rond de 30. Tot nu toe ging je leventje zijn gangetje. Vriendinnen in je omgeving zijn zo’n beetje allemaal in het huwelijksbootje gestapt. Zelfs de eerste geboortekaartjes gaan nu op de deurmat vallen. Wat ligt er voor jou in het verschiet?

Bewust

Fijn hoor voor al die vriendinnen. En een keer oppassen op hun kinderen is ook niet erg. Maar het kan natuurlijk heel goed dat je graag een eigen kleintje hebt, ook al is er nog geen partner aan je zijde. Misschien wil je bewust geen partner maar wel een kind. Dat is niet nieuw. Vroeger had je de BOM vrouwen, Bewust Ongehuwde Moeders.

Kinderwens

Zodra een kinderwens bij jou duidelijk aanwezig is, moet je daar iets mee doen. Zeker als de leeftijd voorbij de 30 komt.  Je staat op het punt een beslissing te nemen, die niet alleen jezelf betreft maar ook jouw kind. Je moet voor je zelf helder hebben of je er emotioneel toe in staat bent, dit zonder partner op jouw manier te gaan dragen.

Zonder man geen kind

Het is nu eenmaal een simpel feit dat je zonder man geen kind kunt krijgen. Je gaat een verbintenis aan voor het leven met je kind en met de vaderfiguur. Er zijn een aantal zaken die je moet overwegen.

1. Wil je überhaupt een vaderfiguur in het leven van jouw kind? Dan is het noodzaak dat je een man vindt. Iemand uit je directe omgeving of een man van je vriendin.

2. Je kunt ook kiezen voor een spermadonor. Deze man wil en zal geen rol zal spelen in het leven van je kind. Sinds de anonimiteit is opgeheven is er tekort aan donoren.

3. Overweeg om eenleuke vent uit de kroeg mee naar huis te sleuren, misschien handig dat je hem al vaker gezien hebt en een beetje weet wat zijn karakter is.

4. Ga na of je een  advertentie kunt zetten op internet, subtiel, of je meteen om zaad moet vragen is een tweede.

5. Ga niet op een bankje in het park zitten wachten tot er een mogelijke vader langs loopt, dat heeft nog zelden gewerkt.

6. Laat je niet gek maken door de buitenwereld. Je kind zal in liefde opgroeien vanaf de eerste dag.

7. Hoe ouder je wordt, hoe kleiner de kans dat zwanger worden lukt. Ga er voor. Wacht niet door onzekerheid te lang. Jij wilt dit en dat is goed.

8. Wanneer je in je eentje het besluit genomen hebt om voor een king te gaan, betekent dit niet dat je nooit meer een man zal tegenkomen, die niet de vaderfiguur voor jouw kindje kan zijn. Gescheiden vrouwen vinden ook parnters die zich liefdevol om hun kinderen willen bekommeren.

9. Ben je ervan bewust dat in een normale  “gezinssituatie” moeders en vaders van een kind ook niet altijd bij elkaar blijven. Er zijn geen garanties. Doe het daarom op jouw manier met de beste intenties voor jouw kind.

Zonder man geen kind, dat is een feit. Zonder partner of vaderfiguur kan dit wel. Het is zeker een mogelijkheid om over na te denken.

Redactie Singlessite.nl

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Beter niet scheiden wanneer je kinderen hebt?

Je vermoedt dat het gras bij de buren groener is, of...

In dit land kun je het beste op vakantie als single vrouw

Vrouw, single en vakantieplannen? Dan wil je behalve een mooie reis...

Een op twaalf Nederlanders ongelukkig in relatie

Maar liefst acht procent van de Nederlanders is ontevreden over hun...

Scheiden? Doe het samen met een scheidingsmediator

Scheiden? Als je uit elkaar gaat moeten er veel afspraken gemaakt...

Vakantie: wat te doen wanneer je kinderen zich vervelen

Voor alleenstaande ouders zijn vakanties en vrije dagen momenten waarop ze...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie