koelbox

Zonder koelbox geen autovakantie

Vandaag begint het Zuiden van het land met zijn vakantie.  De helft van de Nederlandse huishoudens vertrekt ook deze zomer met de auto op vakantie.  Met de auto op vakantie gaan biedt vrijheid, laag budget en de extra ruimte. Frankrijk en Duitsland zijn populair. Een op de drie autovakantiegangers gaat met de kinderen op vakantie.

Nederlanders goed voorbereid op autovakantie

Over het algemeen gaat de Nederlandse autovakantieganger goed voorbereid op reis. De helft kijkt van tevoren of er wegwerkzaamheden zijn op de route en ruim 84% zorgt ervoor dat zijn auto piekfijn in orde is voordat de reis start. Een derde van alle autovakantiegangers is zelfs dubbel verzekerd voor pechhulp. Ruim 80% weet welke items verplicht aanwezig moeten zijn in de auto.

In het vakantieland en in de landen waar je doorheen rijdt, zijn bepaalde items verplicht om in de auto te hebben. Zo zijn in Frankrijk, België en Duitsland een veiligheidshesje en gevarendriehoek verplicht. Meer dan 80% van de bestuurders is hiervan op de hoogte. Daarnaast zijn veiligheidshesje, reservewiel, reservelampje, reservebril, brandblusser, tolvignet en een milieusticker in Frankrijk verplicht. De sticker enkel in sommige grote steden.

Zonder koelbox geen autovakantie

Daarnaast gaat de helft van alle Nederlanders niet op vakantie zonder koelbox en wc papier. Ook koffie en thee voor onderweg zijn populair. Een derde neemt ook nog (af)wasmiddel mee en eten voor op het vakantieadres. Besparen op de vakantiekosten is de voornaamste reden om producten van thuis mee te nemen.

Om te voorkomen dat de lange rit voor kinderen saai wordt, worden er aardig wat hulpmiddelen ingezet. De grootste life savers blijken filmpjes (55%) en de tablet (53%), maar ook spelletjes en tijdschriften lezen zijn populair (beide 44%). Overigens wordt er in de auto ook massaal naar muziek geluisterd (93,4%). De radio is nog altijd het populairst (68%), op afstand gevolgd door de cd-speler (37%) en de telefonische playlist (18,4%).

Budget

Nederlanders die een hbo- of wo-opleiding hebben genoten geven meer uit aan de autovakantie, gemiddeld € 1.770,-. Mensen met een mbo-opleiding of lager doen het met een kleiner budget, namelijk € 1.525,-. Kijken we naar leeftijdscategorieën, dan geven 45 tot 60-jarigen het meeste uit: € 1820,-. 60+ers zijn het goedkoopst uit met € 1.600,-. De middengroep geeft ongeveer € 1.660,- uit.

De goedkoopste bestemming is België met € 1.130,-, gevolgd door Duitsland: € 1.400,-. Frankrijk is daarna het duurst met € 1.890,-. Oostenrijk kost gemiddeld € 1.965,- en Italië € 2.200,- Een tripje naar Spanje wordt als duurste vakantie ingeschat, met een gemiddeld budget van € 2.400,-. Voor mensen die hun kinderen meenemen op vakantie wordt het ook gemiddeld duurder: € 1.980,-. Ongeveer 32% van de respondenten geeft aan met een of twee kinderen op vakantie te gaan.

Resultaten zijn verkregen uit enquête die uitgevoerd is door Pricewise in samenwerking met CG selecties onder ruim 800 respondenten. 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!