zomervakantie tips kinderen

Zomervakantie: goedkope uitjes met de kinderen

Nu de zomervakantie zich aandient zit je misschien soms met je handen in het haar om al die vakantiedagen te vullen met leuke activiteiten en uitjes. Zeker als je een alleenstaande ouder bent dan heb je je handen vol aan dat spul!

De vrije dagen rijgen zich aaneen en na een poosje weten ze zichzelf echt niet meer te vermaken. We hebben 5 eenvoudige, soms gratis en voordelige uitjes voor de zomervakantie voor je verzameld. Maak er samen met de kinderen een mooie zomer van!

Picknick

Ga met ze picknicken, maar betrek ze in alle voorbereidingen! Dus… waar gaan jullie heen? Met de fiets, lopend, auto, trein? En wat moet er allemaal mee in die picknickmand? Voordeel is dat je een relatief voordelig uitje is omdat je samen met de kinderen natuurlijk boodschappen doet en alle hapjes, fruitjes, sandwiches klaarmaakt. Extra leuk om een locatie aan het water te zoeken zodat ze kunnen pootjebaden, frisbeeën, of de eendjes voeren met de restjes.

Dieren

Geen geld voor een dagje dierentuin? Misschien heeft iemand nog kortingskaartjes liggen van de Jumbo zodat je alsnog met korting kunt deze zomervakantie, maar anders is een leuke kinderboerderij ook echt een feest van herkenning. Neem wat lekkers mee of koop ter plekke jullie favoriete ijsje en geniet van een middagje struinen.

Bakken

Bak ze bruin! En dan bedoelen we niet die tere kinderhuidjes maar ga de keuken in. Ideaal op een vakantiedag met minder goed weer. Kinderen zijn dol op bakken. Pannenkoeken, cup cakes, koekjes, cake… als het maar lekker kliederen en kneden is met als resultaat een overheerlijk hapje dat natuurlijk vele malen lekkerder is dan die uit de winkel.

Kamperen

Tent in de tuin. Heb je een klein koepeltentje, of kan je die lenen? Laat je kinderen dan kamperen in de tuin. Doe net alsof je op de camping staat, compleet met luchtbed, zaklamp en plasemmer voor de hoge nood. Geen tent en wil je ze ’s nachts niet in de tuin laten slapen? Laat ze overdag dan hun eigen tent bouwen. Oude lakens, tafelkleden een parasol en wat knijpers, dikke pret. Wedden?

BBQ

Geef een BBQ kids fuif. Laat je kinderen een paar vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen voor een heuse fuif. Net als een verjaardagsfeestje maar dan anders. Ze komen spelen, en natuurlijk eten! Steek de BBQ aan en serveer alleen maar kids-food. Knakworstjes, marshmallows, hamburgers.. en laat ze (onder begeleiding uiteraard) hun aardappel poffen of broodjes bakken. Zijn ze groot genoeg, dan kunnen ze je natuurlijk ook helpen om alles klaar te zetten voor hun kids-fuif. Glaasje kinderbubbels erbij en ze zijn dolblij!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.