bikini

Zomertijd betekent bikinitijd

De zomer staat voor de deur, dus tijd voor de bikini. En tijd voor de bikini betekent bijna naakt moeten verschijnen. Openlijk zicht op je korte benen, je dikke billen en op minder borsten dan je eigenlijk zou willen hebben. Zitten we er ver naast of is bikinitijd ook niet jouw favoriete periode qua kleding. Niet qua temperatuur want wie houdt er nu niet van de zon.

Zou de bikini nog passen?

Met de zomer in het vooruitzicht breekt de dag weer aan dat je toch weer je bikini moet passen. Het blijkt dat er vrouwen zijn die hier een bikini-pas-ritueel van gemaakt hebben. Hoe dit in zijn werk gaat? De week ervoor afgaande aan de pas dag gaat er fanatiek gesport worden, wordt er veel water gedronken en wordt er een anti-chips dieet gevolgd. Op de dag zelf wordt er extra aandacht besteed aan de kledingkeuze en aan de make-up. Dit met het doel dat je je heel de dag optima forma voelt. Dit allemaal om je zo goed mogelijk voor te bereiden op dat vreselijke moment in de spiegel.

Aanschaffen nieuwe bikini is crime

Herken je dit of heb je vriendinnen die hier last van hebben? Wat veel vrouwen ook vreselijk vinden is het moeten aanschaffen van een nieuwe bikini. Wat daar vooral vervelend aan is, is het in je blootje staan in zo’n hokje met verlichting die het allemaal niet beter maakt. En dan zo’n verkoopster die te pas en te onpas je hokje opentrekt om te kijken of ze kan helpen.

Bikini via internet

Niet alleen je vriendinnen, maar jij zelf misschien ook wel, bestellen vast badkleding via internet. Zit er niks tussen wat bevalt, dan stuur je alles gewoon weer terug en dan bestel je weer een nieuwe stapel. Net zolang tot je iets gevonden hebt waar je mee kan leven. Echt tevreden ben je mogelijk nooit. Bedenk jij ook de hele tijd wanneer je op een strand loopt allerlei commando’s, zoals “loop recht” en “trek die buik in”. De lol die je eigenlijk kan hebben met anderen op het strand, wordt dan vaak niet optimaal gehaald. En eenmaal over de drempel van de duinen, valt het vaak nog wel mee ook.

Onzekerheid is begrijpelijk

Eigenlijk zijn we constant bezig onszelf te vergelijken met anderen. Met vriendinnen, met familieleden of zelf met voorbijgangers op straat. Dit vergelijken slaat niet alleen op uiterlijk maar ook op prestatie, relaties en bezittingen. Op die manier hebben we per thema een basisidee van wat normaal is en wenselijk. Een soort ideaalbeeld dus. Zo werkt het ook met  bikini’s. Hierin spelen de media ook nog een grote rol. De vrouwen in de tijdschriften en op televisie zijn over het algemeen dun en mooi. Ze zijn lekker bruin, hebben een platte buik, slanke benen en volle borsten. Alles is mooi in verhouding. Ook in de winkels zie je deze afbeeldingen. Wanneer we zelf een bikini aantrekken vinden we – onbewust – dat we er ook zo moeten uitzien. Dat we aan het ideaalbeeld moeten voldoen.

Niet alleen negatief

We worden onzeker van het streven naar het ideaalbeeld, maar streven naar perfectie hoeft niet perse negatief te zijn. Veel vrouwen gaan wat bewuster eten en vaker sporten wanneer de bikinitijd aanbreekt. Mogelijk vallen ze dan ook wat af en dat is goed voor je zelfvertrouwen. Het moet echter geen obsessie worden. Het is belangrijk dat we beseffen dat schoonheid meerdere gezichten heeft. Door kritische noten te plaatsen bij ander vrouwen, kan het zijn dat je blijer wordt met jezelf. Te dunne modellen worden lang niet door iedereen mooi meer gevonden. Meer kritisch voor een ander, maakt minder kritisch voor jezelf. Straks wil je niks anders meer dan in een bikini rondlopen. Laat de zomertijd maar komen.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen
onmisbare tips single reizen
By Moniek ·
19 maart 2021

Vakantiekriebels: ga deze zomer lekker duurzaam kamperen

Dankzij deze handige 6 tips maak je ook tijdens je kampeervakantie korte metten met je ecologische voetafdruk.