bikini

Zomertijd betekent bikinitijd

De zomer staat voor de deur, dus tijd voor de bikini. En tijd voor de bikini betekent bijna naakt moeten verschijnen. Openlijk zicht op je korte benen, je dikke billen en op minder borsten dan je eigenlijk zou willen hebben. Zitten we er ver naast of is bikinitijd ook niet jouw favoriete periode qua kleding. Niet qua temperatuur want wie houdt er nu niet van de zon.

Zou de bikini nog passen?

Met de zomer in het vooruitzicht breekt de dag weer aan dat je toch weer je bikini moet passen. Het blijkt dat er vrouwen zijn die hier een bikini-pas-ritueel van gemaakt hebben. Hoe dit in zijn werk gaat? De week ervoor afgaande aan de pas dag gaat er fanatiek gesport worden, wordt er veel water gedronken en wordt er een anti-chips dieet gevolgd. Op de dag zelf wordt er extra aandacht besteed aan de kledingkeuze en aan de make-up. Dit met het doel dat je je heel de dag optima forma voelt. Dit allemaal om je zo goed mogelijk voor te bereiden op dat vreselijke moment in de spiegel.

Aanschaffen nieuwe bikini is crime

Herken je dit of heb je vriendinnen die hier last van hebben? Wat veel vrouwen ook vreselijk vinden is het moeten aanschaffen van een nieuwe bikini. Wat daar vooral vervelend aan is, is het in je blootje staan in zo’n hokje met verlichting die het allemaal niet beter maakt. En dan zo’n verkoopster die te pas en te onpas je hokje opentrekt om te kijken of ze kan helpen.

Bikini via internet

Niet alleen je vriendinnen, maar jij zelf misschien ook wel, bestellen vast badkleding via internet. Zit er niks tussen wat bevalt, dan stuur je alles gewoon weer terug en dan bestel je weer een nieuwe stapel. Net zolang tot je iets gevonden hebt waar je mee kan leven. Echt tevreden ben je mogelijk nooit. Bedenk jij ook de hele tijd wanneer je op een strand loopt allerlei commando’s, zoals “loop recht” en “trek die buik in”. De lol die je eigenlijk kan hebben met anderen op het strand, wordt dan vaak niet optimaal gehaald. En eenmaal over de drempel van de duinen, valt het vaak nog wel mee ook.

Onzekerheid is begrijpelijk

Eigenlijk zijn we constant bezig onszelf te vergelijken met anderen. Met vriendinnen, met familieleden of zelf met voorbijgangers op straat. Dit vergelijken slaat niet alleen op uiterlijk maar ook op prestatie, relaties en bezittingen. Op die manier hebben we per thema een basisidee van wat normaal is en wenselijk. Een soort ideaalbeeld dus. Zo werkt het ook met  bikini’s. Hierin spelen de media ook nog een grote rol. De vrouwen in de tijdschriften en op televisie zijn over het algemeen dun en mooi. Ze zijn lekker bruin, hebben een platte buik, slanke benen en volle borsten. Alles is mooi in verhouding. Ook in de winkels zie je deze afbeeldingen. Wanneer we zelf een bikini aantrekken vinden we – onbewust – dat we er ook zo moeten uitzien. Dat we aan het ideaalbeeld moeten voldoen.

Niet alleen negatief

We worden onzeker van het streven naar het ideaalbeeld, maar streven naar perfectie hoeft niet perse negatief te zijn. Veel vrouwen gaan wat bewuster eten en vaker sporten wanneer de bikinitijd aanbreekt. Mogelijk vallen ze dan ook wat af en dat is goed voor je zelfvertrouwen. Het moet echter geen obsessie worden. Het is belangrijk dat we beseffen dat schoonheid meerdere gezichten heeft. Door kritische noten te plaatsen bij ander vrouwen, kan het zijn dat je blijer wordt met jezelf. Te dunne modellen worden lang niet door iedereen mooi meer gevonden. Meer kritisch voor een ander, maakt minder kritisch voor jezelf. Straks wil je niks anders meer dan in een bikini rondlopen. Laat de zomertijd maar komen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.