Deze overheerlijke salade zet je in een handomdraai voor jezelf op tafel. Geschikt als hoofdgerecht voor 1 persoon. Te bereiden in 25 minuten.
Ingrediënten:
1 ei
10 gr pijnboompitten
2 el olijfolie
1 ansjovisfilet in olijfolie uit blikje
2 tl groene pesto
1 little gem sla
100 g gerookte kipfilet, in plakjes
1 rode ui, in ringen
50 g parmezaanse kaas (stukje)
1 bruin stokbrood
Bereiding:
1. Kook het ei in 7 minuten hard (twee eieren voor liefhebber).
2. Rooster de pijnboompitten licht aan met 1 el olijfolie.
3. Hak de ansjovisfilet fijn en meng met de resterende 3 el olijfolie, groene pesto, 1-2 el water en peper naar smaak tot een gladde dressing.
4. Pel en snijd het ei in partjes.
5. Maak de sla schoon.
6.Verdeel de sla met de kipfilet, de ui, het ei en de pijnboompitten over je bord. Sprenkel er de dressing over.
7.Schaaf de kaas boven de salade.
Heerlijk met stukjes volkoren stokbrood.
Verwen jezelf gerust met een glas frisse witte wijn.
Bron: Singlessite