vakantieboeken

Zomerlezen met de VakantieBieb

De vakantie is begonnen. Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft, voor een boek heb je altijd meer tijd in de vakantieperiode. Weet je al welk boek je wilt gaan lezen of mee nemen in je koffer? In de VakantieBieb-app vind je een leuk en gratis leespakket voor het hele gezin. Naast jeugdboeken vind je in de app ook boeken voor volwassenen. Vanaf begin juli worden daar nog romans, tijdschriften en taalgidsen aan toegevoegd. 

Download de VakantieBieb-app

De  VakantieBieb is niet nieuw maar weer wel verbeterd. Het is een initiatief voor jong en oud, voor kinderen en volwassenen. Download de VakantieBieb-app direct op je tablet of mobiel.

Onderwijs en ouders

Lezen in de vakantie is leuk én slim! Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, vallen maar liefst 1 á 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is dus belangrijk voor je kind en kan digitaal met de VakantieBieb-app. De app bevat onder andere een leuke selectie leesboeken en is vanaf nu te downloaden op tablet of mobiel.

Kinderen en jeugd

Weet je nog niet welk boek je mee wilt nemen op vakantie? Er staan leuke e-books voor je klaar in de VakantieBieb! Deze zomer kun je boeken digitaal lezen (e-books) op een tablet of smartphone met de VakantieBieb-app. Probeer het eens uit! Je kunt ook meedoen met onze winactie. Download de app en maak kans op een iPad mini! De app is nu te downloaden! Je kunt je vader of moeder vragen of zij je hierbij willen helpen.

Volwassenen

Lekker makkelijk boeken meenemen op vakantie. Gewoon op een tablet.

In de maand juni was er in de VakantieBieb een groot aantal spannende boeken te vinden omdat dit de maand van het Spannende Boek was. Vanaf begin juli zijn hier nog eens tientallen titels bij gekomen waaronder romans, tijdschriften en taalgidsen. Zo kun jij het beste uit je vakantie halen.

Frequentie Asked Questions

Er zijn een aantal vragen die vaker gesteld zijn dus ook voor jullie interresant kunnen zijn.

1. Ik heb vorig jaar de app al gedownload, moet ik weer opnieuw registreren?

Nee, je kunt gewoon inloggen met het bestaande VakantieBieb-account van vorig jaar. Je moet wel even de app updaten om weer boeken te kunnen lezen.

2. Hoe start ik met het lezen van de VakantieBieb? Ik krijg een melding dat ik eerst een update moet uitvoeren?

Om de nieuwe lijst te kunnen bekijken en om boeken te kunnen downloaden, is het nodig dat je eerst de update installeert. Die is nu beschikbaar in de App Store en Google Play Store. Mogelijk heb je dit inmiddels al gedaan. Nadat dit is gebeurd, heb je direct toegang tot de nieuwe boekenlijst.

3. Hoe lang zijn de boeken beschikbaar en tot wanneer kan ik lezen?

De VakantieBieb-app loopt van 1 juni t/m 31 augustus 2015. Op 1 juni staan alle jeugdtitels erin. Daarnaast hebben we ook al een mooie selectie spannende boeken voor volwassenen. De maand juni is nl. de Maand van het Spannende Boek! Vanaf 1 juli worden er romans, tijdschriften en taalgidsen voor volwassenen toegevoegd. Na 31 augustus worden de boeken, ook die je gedownload hebt, verwijderd uit de app. Ruim voor 31 augustus krijg je van ons bericht dat de termijn van lezen afloopt.

4. Ik wil graag boeken lezen maar kan zelf de bladzijden niet omslaan. Zijn hier ook mogelijkheden voor?

Een alternatief voor de VakantieBieb is de LuisterBieb. Deze is, net als de VakantieBieb, ook beschikbaar voor niet-leden van de openbare bibliotheek.

5. Is er een lijst met alle boeken beschikbaar?

De titellijst staat op de website www.vakantiebieb.nl. Vanaf 1 juni zijn alle jeugdtitels en een tiental spannende boeken in de app te vinden. Vanaf 1 juli komen hier boeken, tijdschriften en taalgidsen voor volwassenen bij. In totaal zitten er ruim 60 titels in de VakantieBieb.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.