Zomerkriebels: een op drie singles wordt sneller verliefd in zomertijd

De zomer is officieel begonnen; de tijd dat meisjes in rokjes lopen, festivals in volle gang zijn en de terrassen volstromen.  Wat zijn de voordelen van daten in de zonnige zomermaanden? Online datingsite Parship.nl deed onderzoek en daaruit blijkt dat 31 procent sneller kriebels ervaart en eerder verliefd wordt in deze periode. Bovendien voelen de singles zich aantrekkelijker, waardoor het daten gemakkelijker gaat.

Driekwart mannen vindt vrouwen aantrekkelijker

Het grootste voordeel van daten tijdens de zomerse dagen volgens de Nederlandse single is dat mensen aantrekkelijker zijn (60%). “De winterblues is nu echt voorbij en dat stralen we ook uit. Kleurrijke zomerkleding wordt weer uit de kast getrokken, vrouwen zijn bloter gekleed en het kleurtje op ons gezicht van de zomerzon doet ons goed”, zegt Femke van der Hoeven, Country Manager van Parship.nl. Voornamelijk mannen (73%) ervaren deze kriebels, want zij vinden de schaars geklede vrouwen aantrekkelijk en geven hun ogen graag de kost. Dit is de top vijf voordelen van daten in de zomer volgens Nederlandse singles:

  • 69%      Leukere dates zoals terrasjes pakken, picknicken, bbq‘en, naar het strand gaan of een fietstocht maken.
  • 60%      Mensen zien er aantrekkelijker uit, door bijvoorbeeld leukere kleding en een kleurtje in het gezicht.
  • 34%      Het is langer licht, waardoor er ook in de avond en buiten gedate kan worden.
  • 23%      Door het aantrekkelijker voelen, worden er meer potentiële partners aangetrokken.
  • 13%      Door het mooie weer zijn er meer mensen op straat en lopen er meer potentiële liefdes rond.

Zomerkriebels: derde singles staat meer open voor nieuwe liefde

We vinden elkaar dus aantrekkelijker, maar ook denkt een derde (32%) van de singles te merken dat anderen meer openstaan voor de liefde in deze tijd van het jaar. “Het gevoel dat andere singles ook meer op zoek zijn naar een partner, geeft zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat singles ook online actiever worden. We zien dan ook dat er meer online wordt gedate, want de zomer is bij uitstek het seizoen voor vlinders in de buik” aldus Van der Hoeven.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam