Ik heb de banaan helemaal herontdekt deze zomer! Sinds ik op een familie BBQ er eentje voorgeschoteld kreeg, rechtstreeks van de kooltjes in de folie op mijn bordje, ben ik verzot op gebakken banaan. Lekker met chocolade, stracciatella ijs, beetje rum, suiker.. geniet je mee?

Recept voor lekkerbekken

Dit receptje is niet voor alle healtfreaks die suiker hebben uitgeroepen voor aartsvijand numero uno en ook niet voor mensen die 24/7 aan de lijn doen. Want het bevat ongeveer alles wat deze mensen hebben afgezworen. Wees gerust, ook voor hen hebben we hele lekkere, gezonde en verantwoorde recepten deze zomer, maar nu even niet!

Banaan van de barbecue

Met neme.. een paar bananen. Het hoeven geen bakbananen te zijn, gewone gele bananen van welke ‘merk’ dan ook volstaan prima. Verder heb je nodig: rol aluminium folie, wat rum, pure chocolade, basterdsuiker (bruine) en als bonus: roomijs, karamel ijs, stracciatella ijs… kies gewoon iets dat je lekker vindt.

Bereiden:

Je snijdt de banaan in de lengte bijna helemaal door zodat je deze kunt openvouwen op een stukje aluminiumfolie. Is de banaan per abuis helemaal doorgesneden, geen probleem dan leg je ze gewoon op elkaar als je klaar bent. Maar het is handiger om hem net niet helemaal door te snijden. Strooi er basterdsuiker overheen, besprenkel met rum, stop er kleine stukjes pure chocolade tussen, vouw de banaan dicht en wikkel hem strak in de folie.

Nu leg je de banaan gewoon een kwartiertje op de hete barbecue, een keertje omdraaien halverwege mag en na 15 minuten leg je dit heerlijke zachte, geurende pakketje op je bord. Bolletje ijs erbij en…. Smullen maar!