wegen naar Rome

Zoek alle wegen die naar Rome leiden

Wanneer iemand tegen je zegt dat je altijd komt waar je wilt zijn, of het nu rechtsom is of linksom, dan klinkt dat positief. Psycholoog Matthijs Steeneveld is een geboren optimist, die in zijn boek Optimisme, hoop, veerkracht, zelfvertrouwen positieve inzichten deelt met zijn lezers. Je bepaalt zelf of je glas halfvol of halfleeg is.

Optimisme, hoop, veerkracht, zelfvertrouwen

Het boek Optimisme, hoop, veerkracht, zelfvertrouwen loopt over van positiviteit. Waarom Matthijs Steeneveld alles van de positieve kant ziet, zullen we in dit boek vast boven water krijgen. Het achterliggende idee is dat je met een positieve instelling meer kunt bereiken.

1. Blijf niet hangen, ren niet weg

Zoek uit wat je wilt, ren er niet voor weg. Erken wat er gebeurt maar blijf er niet in hangen.

2. Maak het beter

Ook al is de wereld niet maakbaar, je hebt altijd invloed over hoe het met je gaat. Je kunt je bij iedere situatie in ieder geval afvragen wat je kunt doen om het beter te maken.

3. Zoek alle wegen die naar Rome leiden

Wanneer je wilt stoppen met een slechte gewoonte, dan kun je proberen dat abrupt te doen. Lukt stoppen niet abrupt dan moet je linksom of rechtsom er komen. Geef niet meteen op na je eerste poging.

4. Laat het probleem los

What doesn’t kill me makes me stronger. Wat me niet er onder heeft gekregen heeft me juist sterk gemaakt. Bijt je niet te veel vast in een probleem, dan zie je de simpele oplossingen niet meer.

5. Richt je blik op wat je meer wilt zijn

Stop energie en tijd in nadenken over wat er moet gebueren om et goeed te laten verlopen. Kijk niet naar wat er misging. Kijk alleen naar wat je nog meer wilt.

6. Doe waar je voor staat

Altijd doen wat je belangrijk vindt, dat kan niet altijd. Doe echter wel zoveel mogleijk oefen momenten op om te doen wat je belangrijk vindt.

Bron: BN DeStem Positieve psychologie door Nadine Ancher

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.