nieuwsgierig online
30 June 2015

Zo werkt een langeafstandsrelatie: 10 tips

Heb je iemand gevonden waar je echte helemaal verliefd op bent, misschien wel samen oud mee wil worden maar woont hij of zij op grote afstand? Dan krijg je te maken met wat extra relatie-hobbels. Niks zo moeilijk wanneer je na een zware dag een knuffel wilt en die niet kan krijgen.

Een relatie op afstand is extra lastig omdat je niet bij elkaar kunt zijn op de momenten dat je dat wel nodig hebt. Het vraagt nogal wat om zo’n relatie te doen slagen want diezelfde afstand kan ook voor spanningen tussen jullie zorgen. Weg geven je wat tips om de liefde in leven te houden!

10 tips voor een langeafstandsrelatie

1. Plan virtuele dates

Er zijn verschillende manieren om jullie met behulp van de moderne technologieën dichter bij elkaar te voelen. Kijk op hetzelfde moment naar dezelfde film  (“Klaar? Druk dan NU op play”) of drink een glaasje wijn terwijl jullie praten via skype. Het lijkt misschien wat gekunsteld in het begin, maar achteraf zal je het gevoel hebben dat jullie echt iets samen gedaan hebben.

2. Wees extra enthousiast over jullie gemeenschappelijke plannen
Met een beetje geluk weet je op voorhand wanneer je je geliefde terug zult zien. Maak samen plannen voor wat jullie dan willen doen. Beslissen jullie om naar de film te gaan, een museum te bezoeken of wat dan ook, tel dan samen af tot het zover is. Zo kijk je niet alleen uit naar elkaar, maar krijgen jullie ook een sterkere band over andere dingen.

3. Stuur elkaar cadeautjes
Door de afstand hebben jullie veel minder kans om elkaar te verrassen met een avondje uit. Het sturen van een kaartje of een bos bloemen kan helpen om die leegte wat op te vullen. En natuurlijk is het ook een geweldige verrassing om zelf onverwachts langs te gaan!

4. Stuur romantische berichtjes
Stuur vaak sms’jes, simpelweg om te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Zo zijn jullie in gedachten toch samen. Plus: als je het even moeilijk hebt, kan je die lieve sms’jes altijd teruglezen.

5. Leer met elkaar
Of als jullie niet echt competitief ingesteld zijn: leer iets samen. Dat kan gaan om het leren van een nieuwe taal, maar ook om tennislessen of leren schaken. Als jullie elkaar dan terug zien, kunnen jullie elkaar proberen te imponeren!

Niet doen:

1. De hele dag wachten op een telefoontje
Het is geen goed idee om alles te laten vallen als hij/zij belt. Ben je uit met vrienden of vriendinnen of zit je net in de bios? Kijk dan niet voortdurend naar je telefoon. Raak niet in de stress wanneer de ander niet belt op het afgesproken tijdstip, er kan altijd iets tussengekomen zijn. Uiteindelijk zal je hem/haar wel horen als jullie allebei tijd hebben.

2. Wakker liggen en je afvragen wat hij/zij aan het doen is
Dit is vooral het geval als jullie in andere tijdszones leven. Het is niet ondenkbaar dat je ineens beseft dat jij ligt te slapen, terwijl hij/zij uit is met vrienden. Geef je nachtrust daar niet voor op, want dat hoort nu eenmaal bij een langeafstandsrelatie. Jij hebt ook nog een leven. toch?

3. Huilen aan de telefoon
Laat de ander niet voortdurend weten dat je het zo moeilijk hebt. Vergeet niet dat het voor hem/haar ook niet gemakkelijk is. Het is zinloos om jullie hele telefoongesprek te praten over hoe zeer je elkaar mist.

4. Hem/haar elke dag aan een kruisverhoor onderwerpen
Waar ben je gisteravond naartoe geweest? Met wie? Hoe ziet zag hij/zij eruit? Wat heb je gedronken? Waarom heb je me niet ge-sms’t? Waarom ben je zo stil? Is er iets mis? We begrijpen dat je zoveel mogelijk wil weten over zijn/haar leven naast jou, maar je moet leren vertrouwen als je wil dat jullie relatie echt werkt.

5. Het uitmaken als test

Als je zeker wil weten dat hij/zij het meent met jou, dan is het geen goed idee om de ander op de proef te stellen door het zogezegd uit te maken. Daardoor zal hij/zij zich enkel bedrogen voelen. Als je echt onzeker bent, is het beter om over jullie toekomst te praten als jullie elkaar in het echt zien.

Wist je trouwens dat mannen meer vertrouwen hebben in het slagen van een vakantieliefde dan vrouwen?

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Single maar niet alleen

gerelateerde artikelen

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Verliefde man weer baard in de keel

Als er een baby (of puppy) in de buurt is, krijgt...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Dit zoekt Bridget Maasland in een nieuwe liefde

Verlang je naar een nieuwe liefde in je leven die past...

Seks op de eerste date? Zo denken singles erover!

Sinds corona hebben we tijd zat om te swipen op Tinder...

singlessite gidsen

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie