afspraakje maken

Zo weet Facebook precies of jij nog single bent

Vul jij bewust geen relatiestatus in op Facebook omdat je vindt dat het helemaal niemand iets aangaat of je single bent of niet? Die moeite kun je je besparen want Facebook weet precies hoe de vlag er bij hangt als het om jouw liefdesleven gaat.

Van single naar relatie

Facebook publiceerde het onderzoek The Formation of love. Daarin onderzochten ze het gedrag van stelletjes. Het onderzoeksteam verdiepte zich vooral in de stellen die van ‘single’ naar ‘in een relatie’ gaan en de daaraan voorafgaande 100 dagen.

Interactie

Zo kwam aan het licht dat Facebook je relatiestatus kan voorspellen aan de hand van je interactie. Dus: hoe vaak bezoek je iemands profiel, hoeveel berichten wisselen jullie uit, hoe vaak delen jullie berichtjes op elkaars tijdlijn?

Daten

Wanneer we vrijgezel zijn, posten we gemiddeld twee berichten per dag. Wanneer we met iemand aan het daten zijn, is dat nog meer. Daarna, wanneer het daten overgaat in een relatie, neemt de frequentie af omdat we volgens Facebook dan meer in het echt bezig zijn met onze nieuwe partner. Klinkt best logisch, maar we voelen ons toch een beetje betrapt…

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!