hoge hakken

Zo voorkom je pijnlijke voeten tijdens de feestdagen

Trek jij met de feestdagen ook graag je mooiste schoenen aan? Opvallende pumps of stiletto’s ze kunnen je feestoutfit natuurlijk helemaal af maken. Nadeel is dat oncomfortabele gevoel. Blaren en een pijnlijke bal van je voet zijn vaak de gevolgen van uren op hoge hakken.

Een redactrice van de Britse Daily Mail testte verschillende tips die beloven je stijlvolle maar pijnlijke high heel shoes een beetje comfortabeler en draagbaarder te maken. Ze probeerde 6 uit en deed haar bevindingen uit de doeken.  Zo weet jij alvast wat wel en niet werkt..

Antitransparant

Breng wat antitransparant spray aan in de gebieden waar je schoenen pijn veroorzaken. Dit zal gezweet en dus vochtige voeten (dus wrijving) beperken. Je moet voor dit trucje wel de gelvorm nemen. Volgens de redactrice werkt dit trucje een uurtje maar daarna is het effect uitgewerkt en krijg je alsnog pijnlijke voeten. Een tweede laag aanbrengen blijkt geen goed idee want het product is pijnlijk op plekken waar de huid beschadigd is.

Plakband

Een populaire truc van modellen op de catwalk is om je derde en vierde teen samen te plakken met een stukje plakband. Dit zoude druk op de zenuwen tussen je tenen beperken. Volgen de redactrice sta je dankzij deze tip stabieler op je voeten en duur het langer voordat je pijnlijke voeten krijgt.

Diepvries

Neem een diepvrieszakje, vul dit voor de helft met water en breng dit in elke schoen aan voordat je ze een nacht in de vriezer zet. Het water zet dan uit en zou je schoenen moeten oprekken. Dit is overigens niet aan te raden bij suède exemplaren omdat dit vlekken veroorzaakt. Volgen de Britse zaten haar schoenen nog nooit zo slecht. Verspilling van tijd dus.

Föhn

Trek een paar dikke sokken aan en vervolgens je schoenen. Dan ga je de schoenen verwarmen met een föhn. Beweeg met je tenen om het leer minder stroef te maken. Je houdt de pumps aan terwijl ze afkoelen en daarna controleer je de pasvorm met een panty aan. Herhaal indien nodig. De redactrice van de krant zegt dat deze truc perfect werkt voor schoenen in suède en leer. Een verzorgende schoencrème is achteraf wel nodig om beschadigingen aan het leer te voorkomen.

Vijlen

Heb je last van irritante naden in je schoenen? Een voormalig supermodel suggereerde om ze te vijlen. Vervolgens breng je vaseline aan om de naden egaler te maken. De redactrice zegt dat je schoenen zo wel beter passen maar dat het nogal een kunst is om met een vijl in je schoenen te gaan.

Gelkussentjes

Een gelkussentje aan de binnenkant van je schoenen belooft de druk op de bal van je voeten te verminderen. Je kunt ze ook aanbrengen op je hiel of op andere plekken waar wrijving kan ontstaan. De Britse redactrice is over deze tip erg te spreken!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.