Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
daten met klein budget
2 juli 2018

Zo voorkom je ongemakkelijke stiltes tijdens een eerste date

Hoezeer je er ook naar  uit hebt gekeken: het is goed mogelijk dat een gesprek op een eerste date wat stroef verloopt. In het ergste geval krijg je te maken complete stilte. Dankzij deze vijf praktische tips houd je de conversatie gaande.

Tips eerste date

1#Herhaal iets waar jullie reeds over praatten

Snijd een onderwerp aan waar jullie het al eerder over hebben gehad. Denk hierbij aan de hobby’s, de job of de huisdieren van je love interest. Het bewijst niet alleen dat je goed naar je date geluisterd hebt, maar ook dat je geïnteresseerd bent in de details van zijn of haar interesses.

2# Maak een opmerking over de omgeving

Een vervelende stilte kan je ook vlot doorbreken door te vertellen wat je opvalt in je nabije omgeving. Bijvoorbeeld: zit je in een restaurant en hangen de schilderijen scheef aan de muur, dan kan je er een grapje over maken. Zo evolueert jullie stugge date naar een gemoedelijk gesprek tussen twee mensen die zich comfortabel voelen in elkaars gezelschap.

3# Ga dichter bij hem/haar zitten en glimlach

Een stilte en een vervelende stilte zijn twee verschillende dingen. Wanneer je voelt dat een gesprek begint te wankelen, kan je de gecreëerde stilte gebruiken om te communiceren met je lichaam. Kijk je date aan en beloon de man of vrouw in kwestie met een ontwapenende glimlach. Hierdoor verander je de stroeve sfeer onmiddellijk in een romantisch moment. Je bewijst er bovendien mee dat je goed in je vel zit.

4# Geef je date een complimentje

Kies je complimentje zorgvuldig uit, zo krijgt je date niet meteen de indruk dat je hem of haar wil verleiden. Bovendien komt een goed gekozen compliment allerminst over als een lapmiddeltje voor een vervelende stilte. ‘Je outfit past bij de kleur van je ogen’ en ‘Je hebt een schitterende glimlach’ doen het meestal goed.

5# Stel een open vraag

Wie een oncomfortabele pauze wil doorbreken, vuurt vaak een hele reeks vragen af op zijn gesprekspartner. Gesloten vragen zorgen echter meestal voor beknopte antwoorden. Kies bij voorkeur voor een open vraag, dan is je date als het ware verplicht om een uitgebreid antwoord te formuleren. Pik ergens in zodat jullie het stilgevallen gesprek op een natuurlijke wijze kunnen reanimeren.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Aan deze vijf signalen kan je een narcist herkennen op een eerste date

Een wolf in schaapskleren laat natuurlijk niet meteen zijn ware aard...

Singles komen weer in actie!

Singles lijken met zicht op de nieuwe fase van de intelligente...

Online daten ongemakkelijk? Deze dating app belooft gespreksstof

Daten via apps is populair, ook in tijden van corona. Maar...

Zo maak je het beste van daten tijdens ‘social distancing’

Is daten nog wel mogelijk nu we vooral binnen moeten blijven?...

Zo haal je het beste uit je eerste date

Om het uiterste uit jezelf en je date te halen, is...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie