voorkom een jetlag

Zo voorkom je die vreselijke jetlag

Wie wel eens een lange vlucht maakt, kan er waarschijnlijk over meepraten: een jetlag kan erg lang in je lijf blijven hangen en dat is vreselijk irritant. Want meestal moet je de volgende dag meteen weer aan de slag.

Bioritme in de war

De ‘jetlag’ werd in 1966 in het leven geroepen, omdat “vliegtuigen zo snel vliegen dat ze ons bioritme achterlaten”. Er bestaat echter een trucje waarmee je een zware jetlag kan vermijden. Kate Mulcahy van de Royal Institution legt in deze video uit hoe ons lichaam zich heeft aangepast aan een 24-urenritme en laat slaaphormonen vrij wanneer het donker wordt.

Jetlag vermijden tips

Om een jetlag te vermijden, pas je enkele dagen voor je vertrek alvast je slaappatroon lichtjes aan. Als je naar het oosten reist, ga dan twee dagen voor je vlucht een uurtje vroeger naar bed. Eén dag voor de vlucht ga je twee uur vroeger slapen. Als je naar het westen reist, doe je het tegenovergestelde. Zoek bovendien ’s ochtends helder licht op om je lichaam te laten weten dat de dag start. Meer anti jetlag tips lees je hier.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.