Als iemand zegt ‘ik ben aan het daten’ dan is het onmogelijk om te raden waar en met welk doel hij of zij single aan het daten is. Want laten we eerlijk zijn, het aanbod en diversiteit van datingsites is enorm! Ook het doel van het daten kan nogal eens verschillen. Lees je mee?

Daten kunnen we grofweg onderverdelen in 3 categorieën:

De juiste date voor: seks

Veel singles (en ook niet singles) zijn via internet op zoek naar een date voor seks. Liefde of een relatie? Ben je gek! Snelle seks, iedere keer weer een nieuwe verovering, dat is het primaire doel. Voor deze seksdates zijn talrijke sites te vinden, maar tegenwoordig doet Tinder ook goede zaken als het gaat om seks dates. Ben je op zoek naar een serieuze, liefdevolle relatie, dan is de kans klein dat je die hier tegen het virtuele lijf loopt. Ook datingsites zoals SecondLove doen het goed. Je vindt er wel singles maar die zijn niet uit op een relatie maar op zoek naar seks met een man of vrouw die gebonden is en zijn seksleven wil opleuken.

De juiste date voor: liefde

De liefde met hoofdletter L. Daar zijn vrijwel alle singles uiteindelijk naar op zoek. Om dat te bereiken schrijven ze zich in op een van de talrijke datingsites en beproeven hun geluk door middel van flirten, chatten en mailen tot het moment van een eerste date daar is. Wordt het niks? Geen nood, er staan nog duizenden andere potentiele kandidaten online te wachten op een kansje. Wanneer je op zoek bent naar de liefde, geduldig bent, alle tijd van de wereld hebt, ook goed tegen afwijzingen kunt en niet binnen een jaar in het huwelijksbootje wilt stappen dan ben je op een grote datingsite aan het juiste adres.

De juiste date voor: relatie

Een stabiele langdurige relatie? Die krijg je niet zomaar. Dat kost tijd en veel veldonderzoek want er zijn zoveel mogelijke kandidaten dat het maar lastig kiezen is. Valt het online daten een beetje tegen? Zijn de reacties niet wat je ervan had gehoopt of reageert er sowieso vrijwel nooit iemand op jouw profiel maar ben je wel meer dan klaar voor een vaste relatie? Dan is het tijd om het anders aan te pakken. Je kunt daarvoor terecht bij de wat serieuzere datingsites zoals Parship of eDarling maar ga je echt voor kwaliteit in plaats van kwantiteit, schrijf je dan in bij een erkend relatiebureau. Deze nemen jou het zoekwerk uit handen en komen verrassend genoeg met matches die je op het lijf geschreven zijn.