Zo vier je twee keer nieuwjaarsdag!

Dol op nieuwjaar? En lijkt het je wel gaaf om dit niet een maar twee keer te vieren? Met een goede reisplanning kan je dit jaar twee keer oud en nieuw vieren in 24 uur. 

Tijdmachine?

Reiswebsite Holidayguru heeft onderzocht hoe je op verschillende plekken ter wereld twee keer het nieuwe jaar kan inluiden op één dag. Want ja, dat kan. En je hebt er zelfs geen tijdmachine voor nodig.

Nieuw Zeeland

Je moet wel eerst naar de andere kant van de wereld vliegen, naar Nieuw-Zeeland om precies te zien. Nieuw-Zeeland is een van de eerste landen ter wereld dat het nieuwe jaar inluidt. Na een goed feest sta je op 1 januari om 2019 om 08.55 in het vliegtuig naar Rarotonga op de Cookeilanden. Deze eilandengroep ligt op slechts vier uur vliegen van Nieuw-Zeeland. Maar omdat het archipel aan de andere kan van de International Date Line ligt, is dit één van de laatste plekken waar oud en nieuw wordt gevierd. Dus als je in de middag van 31 december landt op het eiland heb je alle tijd om nog een keer een spetterend nieuwjaar te beleven.

Reis terug in de tijd

Je kan ook een stuk minder ver gaan dan Nieuw-Zeeland, maar je moet alsnog even reizen. Neem het vliegtuig naar het Finse Enontekio en reis vanaf daar naar Karesuando. Het kleine dorpje ligt op de Zweeds-Finse grens, deels in Zweden en deels in Finland. Maar omdat het tijdsverschil tussen beide landen één uur is, kun je nadat de klok twaalf uur slaat de brug oversteken van Finland naar Zweden. Zo reis je dus terug in de tijd om nog een keer oud en nieuw te vieren.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!