Valentijn, 14 februari, is een speciale dag, en dat kan je als man maar beter niet vergeten. Is je geliefde aan het afslanken maar wil je haar toch graag verrassen met een etentje? Twijfel je nog? Weight Watchers heeft onderzoek gedaan naar wat vrouwen willen als ze bezig zijn met afvallen. Weight Watchers schiet je te hulp met enkele tips.

In de smaak vallen bij afslankende vrouwen

Je kunt als man best voor een dilemma zitten. Wel je vrouw mee uit eten willen nemen voor Valentijn, maar dan eigenlijk niet weten waar je goed aan doet. Zal het wel in de smaak vallen? Ziet ze dit als een ondermijning van haar afvalpoging, waar ze hard haar best voor doet? Weight Watchers heeft al vaker met dit bijltje gehakt. Ze hebben daarnaast onderzoek laten uitvoeren bij 1000 Nederlandse vrouwen tussen 18 en 54 jaar door onderzoeksbureau iVOX.  Zij weten dus als geen ander hoe je dit het best kunt aanpakken. Zorg ervoor dat het verwennen een geslaagde verrassing wordt.

Tip 1: Laat haar het restaurant kiezen

Vrouwen die willen afvallen, zijn terwijl ze eten vaak onbewust bezig met de hoeveelheid calorieën die ze binnenkrijgen (44,9 %). En jij wilt natuurlijk haar volledige aandacht op Valentijnsdag! Dus laat haar het restaurant kiezen met het menu waarbij zij zich prettig voelt, zodat ze helemaal bij jou aanwezig is en niet bij de calorieën. 15 % van de ondervraagde vrouwen laat haar partner overigens liever niet beslissen wat er gegeten wordt, omdat ze vindt dat er dan meestal niet zo gezond gegeten wordt.

Tip 2: Laat ’s ochtends al weten dat jullie uit eten gaan

Geef je geliefde 14 februari in de ochtend alvast een leuke kaart als ‘waardebon’ voor het etentje ’s avonds. Ze kan dan gedurende de dag rekening houden met wat ze eet en hoeveel ze beweegt, zodat ze ’s avonds kan genieten van jullie etentje. Zonder zich schuldig te voelen over haar voedings- en bewegingspatroon van die dag (20 % van de geïnterviewden slaat wel eens een avondmaaltijd over als ze die dag al veel heeft gegeten). Oké, het etentje zal geen verrassing meer zijn, maar je zal haar een veel groter plezier doen door het etentje van tevoren met haar af te stemmen.

Tip 3: Speel zelf voor keukenprins

Kun je geen geschikt restaurant vinden en ben je een keukenprins? Kook dan zelf een lichte maaltijd. Zo heb je alle controle over de ingrediënten en kan je geliefde relaxed in haar eigen omgeving van een romantisch diner genieten. Presenteer een salade in de vorm van een hart of kies als dessert voor een fruitsalade. Is je Valentijn een echte liefhebber van zoet? Ook dat kan best, maar kies dan wel voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Kies één speciaal chocolaatje bij de thee of koffie als ultieme afsluiting van je Valentijnsdiner.

Weight Watchers