Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
vrijmarkt koningsdag
26 april 2018

Zo verkoop je jouw spullen het best op koningsdag

Je oude spullen of kleding verkopen met koningsdag? Met deze tips van hoogleraar consumentenpsychologie Ad Pruyn lukt je dat.

  1. Zorg dat het klopt

Mensen houden ervan als zaken ‘kloppen’, en dat kun je als verkoper op de vrijmarkt benutten. Wie vooral dure merkkleding verkoopt, doet er goed aan om er zelf ook verzorgd uit te zien.2. Stem je assortiment af op het publiek

Pruyn: ‘Komen er naar de vrijmarkt waar je als verkoper staat vooral welstandige tweeverdieners op zoek naar kwaliteit, dan verleid je die eerder met een luxueuze uitstraling. Verkoop je spullen op een vrijmarkt waar eerder koopjesjagers op af komen, dan is het slim om schreeuwerige ­kleuren in te zetten, die een associatie oproepen met goedkoopte.’

  1. Focus je op een doelgroep

Wat ook een belangrijke vraag is, zegt de consumentenpsycholoog: wil je als verkoper vooral de funshoppers naar je kraam trekken – dat lukt goed met sfeer, geur en muziek – of juist de ­runshoppers in de vroege ochtend? ‘Die laatste groep wil juist zo min mogelijk afleiding, en zoveel mogelijk duidelijkheid.’

  1. Geef iets weg

Speel in op het principe van wederkerigheid door limonade uit te delen. Als iemand je iets geeft, zo ontdekte beïnvloedingsexpert Robert Cialdini, voel je je verplicht hem of haar iets terug te geven. Door er een paar van die zelfgebakken cakejes bij te kopen bijvoorbeeld. Zo blijft de ‘inter-persoonlijke bankrekening’ in balans.

  1. Creëer drukte

Hoe drukker het is, hoe meer klanten dat aantrekt – voor Nederlanders geldt dat misschien sterker dan voor welk volk ook, stelt consumentenpsycholoog Ad Pruyn. ‘We laten ons leiden door “sociaal bewijs”: als iedereen bij deze kraam koopt, zal ik hier wel een goed product voor een goede prijs krijgen.’

  1. Denk aan de muziek

Draai Hollandse muziek bij je Hollandse waar. Een onderzoek door de universiteit van Leicester bewees het succes van die aanpak: werd er op een wijnafdeling Duitse muziek gedraaid, dan verkocht Duitse wijn bijna twee keer zo goed als de Franse. Klonk er Franse accordeonmuziek, dan ging er vijf keer zoveel Franse wijn over de toonbank.

Bron: Psychologie Magazine

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

koken & tafelen algemeen

gerelateerde artikelen

Vier op tien Nederlanders geen liefhebber Koningsdag

Maar liefst 41 procent van de Nederlanders is geen fan van...

In contact met singles op Koningsdag

Ben je koningsnacht een beetje goed doorgekomen? Grijp dan je kans...

Verhipping van vintage ook zichtbaar in de mode

Bewust bezig met duurzaam leven? Dan koop je misschien ook wat...

Breng een bezoek aan hip en trendy vintage Londen

Voel je weinig voor nog een rondje langs de highlights zoals...

5 tips voor een toffe koningsdag 2018

Koningsdag staat voor de deur! Ook dit jaar is er voor...

singlessite gidsen

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Condoom.nl