willie test womanizer

Zo verandert je seksdrive tijdens het ouder worden

Hoe graag we het ook zouden willen, die pikante sessies tussen de lakens veranderen hoe dan ook. Ze worden minder frequent en helaas ook minder sexy. Sleur, kinderen of veranderingen in je relatie kunnen de oorzaak zijn. Maar ook de leeftijd speelt een grote rol.

Je seksleven zal nooit hetzelfde zijn wanneer je 40 bent tegenover twintig jaar voordien. Grote levensveranderingen zorgen ervoor dat je je anders gaat gedragen in bed en ook andere voorkeuren hebt. De voornaamste verschillen per leeftijd uitgelegd:

20+

Je bent nog jong en onbezorgd. Je bent nog geen verplichtingen en waarschijnlijk geen kinderen. Je seksdrive draait op volle toeren. Heb je een nieuwe relatie? Dan zit je nog vol lust en passie voor de andere persoon. Je biologische klok begint langzaam aan te tikken en de hormonen hebben een positieve invloed op je seksualiteit.

30+

Je krijgt meer verantwoordelijkheden in deze levensfase. Je carrière vraagt veel van je, je hebt een gezin, een stabiele relatie. Je seksleven zal dus niet zo’n hoge toppen scheren als toen je een twintiger was. Bovendien zien zowel mannen als vrouwen in deze fase hun lichaam drastisch veranderen waardoor ze zichzelf niet meer zo aantrekkelijk vinden en minder geneigd zijn om tussen de lakens te duiken.

40+

Er is meer rust en stabiliteit voor koppels waardoor ze zichzelf terugvinden en ook seksueel op herontdekkingstocht gaan. Helaas is het voor vrouwen ook de periode dat de menopauze komt aankloppen en dat heeft dan weer een negatief effect op het libido. Toch is het niet allemaal kommer en kwel. Over het algemeen voelen beide partners zich beter zelfverzekerder en communiceren ze beter wat leidt tot meer seksdrive.

Bron: Metro

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.