willie test womanizer
21 August 2018

Zo verandert je seksdrive tijdens het ouder worden

Hoe graag we het ook zouden willen, die pikante sessies tussen de lakens veranderen hoe dan ook. Ze worden minder frequent en helaas ook minder sexy. Sleur, kinderen of veranderingen in je relatie kunnen de oorzaak zijn. Maar ook de leeftijd speelt een grote rol.

Je seksleven zal nooit hetzelfde zijn wanneer je 40 bent tegenover twintig jaar voordien. Grote levensveranderingen zorgen ervoor dat je je anders gaat gedragen in bed en ook andere voorkeuren hebt. De voornaamste verschillen per leeftijd uitgelegd:

20+

Je bent nog jong en onbezorgd. Je bent nog geen verplichtingen en waarschijnlijk geen kinderen. Je seksdrive draait op volle toeren. Heb je een nieuwe relatie? Dan zit je nog vol lust en passie voor de andere persoon. Je biologische klok begint langzaam aan te tikken en de hormonen hebben een positieve invloed op je seksualiteit.

30+

Je krijgt meer verantwoordelijkheden in deze levensfase. Je carrière vraagt veel van je, je hebt een gezin, een stabiele relatie. Je seksleven zal dus niet zo’n hoge toppen scheren als toen je een twintiger was. Bovendien zien zowel mannen als vrouwen in deze fase hun lichaam drastisch veranderen waardoor ze zichzelf niet meer zo aantrekkelijk vinden en minder geneigd zijn om tussen de lakens te duiken.

40+

Er is meer rust en stabiliteit voor koppels waardoor ze zichzelf terugvinden en ook seksueel op herontdekkingstocht gaan. Helaas is het voor vrouwen ook de periode dat de menopauze komt aankloppen en dat heeft dan weer een negatief effect op het libido. Toch is het niet allemaal kommer en kwel. Over het algemeen voelen beide partners zich beter zelfverzekerder en communiceren ze beter wat leidt tot meer seksdrive.

Bron: Metro

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van...

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie