online datingsites

Zo valt je datingprofiel op

Wat moet je doen als je nog geen date hebt gescoord en dat wel graag wilt? Lexa.nl dook in de voorkeuren van haar leden en geeft tips over wat je absoluut in je datingprofiel moet hebben staan om op te vallen tussen de rest.

Niet alleen een mooi plaatje

Een goede eerste indruk maak je met een mooie foto, blijkt uit het onderzoek. Ruim 75% van de Nederlandse singles vindt een profielfoto een absolute must om een datingprofiel te ‘liken’. En één foto is niet voldoende, we zien er het liefst drie of vier. Maar minstens zo belangrijk is een goede persoonlijke omschrijving, vindt ook driekwart van de singles. Maar de inhoud van de persoonlijke omschrijving moet natuurlijk wel aansluiten bij de voorkeuren van je potentiële match. Om het de singles wat makkelijker te maken, dook Lexa.nl in de meest gebruikte zoektermen onder haar Members.

Lief, sportief, eerlijk en… een beetje sexy

Iedereen heeft zijn voorkeuren, zo ook singles die op zoek zijn naar een leuke date. En er is veel te kiezen als je online of via een app zoekt naar een match. Maar waar zijn Nederlandse singles anno 2018 nu echt naar op zoek? En met welke woorden maak je dus het meeste kans om op te vallen tussen de andere profielen? Uit de data van 5.000 leden blijkt men vooral op zoek te zijn naar een grappige lieve date, die vooral eerlijk is.

Meest gezochte woorden in januari 2018:

  1. Humor (6,5%)
  2. Lief (6%)
  3. Eerlijk (4,6%)
  4. Sportief (4,3%)
  5. Spontaan (4%)

Net buiten de top vijf viel de zoekterm ‘sexy’ (3,2%). Maar er werd ook opvallend vaak gezocht naar een date die ‘een beetje gek’ is (2%), van reizen houdt (1,8%) en die romantisch is (1,6%).

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam