Vogels en de liefde

Zo sterk zijn liefde en haat

Kunnen goede –  of slechte – bedoelingen en intenties gebeurtenissen beïnvloeden? Kunnen positieve of negatieve gevoelens situaties en processen positief (of negatief) beïnvloeden? Kunnen we met positieve (of negatieve) woorden een positieve (of negatieve) invloed uitoefenen op onze omgeving, en misschien wel op de mensen om ons heen?

Vragen

Je hebt vast wel eens over deze vragen nagedacht. En anders heeft iemand anders dat wel voor ons gedaan. Want wat te denken van een volkswijsheid als ‘Met het verkeerde been uit bed stappen‘? Is dat niet zoiets van ‘Als je de dag verkeerd – met de verkeerde intenties – begint, dan is de toon gezet‘?

Het effect van positieve woorden en beelden op water (en mensen?!)

De Japanse wetenschapper Masaru Emoto geeft in zekere zin antwoord op de vragen die wij in de eerste alinea hebben gesteld. De Japanner heeft onderzoek gedaan naar de invloed van positieve (of negatieve) geluiden en beelden op water. Hij bewees aan de hand van een aantal onderzoeken dat positieve (maar ook negatieve) geluiden en beelden de structuur van water kunnen veranderen (n.b. wij mensen bestaan voor ongeveer 60% uit water!).

Experiment

Emoto vulde glazen met water, stelde ze vervolgens bloot aan woorden, foto’s en muziek en bevroor het water tenslotte om de vorm van de kristallen te analyseren. Het bleek dat de vorm van de waterkristallen veranderde al naar gelang de emoties waaraan het water was blootgesteld. Positieve geluiden (woorden, muziek) creëerden mooi gevormde kristallen; negatieve geluiden zorgden voor lelijke en bijna ziekelijke kristallen waardoor het water er viezig en ongezond ging uitzien. De vorm van waterkristallen die Mozart hadden ‘gehoord’ zag er bijvoorbeeld heel anders uit dan water dat was blootgesteld aan heavy metal muziek. Hetzelfde geldt voor positieve en negatieve beelden.

Drie potjes gekookte rijst: liefde, haat en onverschilligheid

In de video hieronder zie je hoe drie potjes gekookte rijst gedurende twee maanden worden blootgesteld aan drie emoties: liefde, haat en onverschilligheid. Het is een huis-tuin-en-keuken onderzoekje, niets wetenschappelijks, je zou het zelf ook kunnen proberen. De resultaten in deze video zijn verbluffend, maar die gaan we je niet verklappen. Kijk zelf maar!

 

Liefde overwint alles

Je kunt sceptisch zijn over de water- en rijstonderzoeken – veel mensen zijn dat ook -, en dat is prima. Denk ervan wat je wilt. Lang leve de vrijheid van denken! Laat iedereen alsjeblieft zijn of haar eigen mening hebben. Maar één ding is wel zeker, althans volgens ons: een positieve houding, lieve woorden voor je omgeving en vooral veel liefde… dit alles kan nooit kwaad!

Bron: Trendstyle

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam