Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
Vogels en de liefde
11 juli 2018

Zo sterk zijn liefde en haat

Kunnen goede –  of slechte – bedoelingen en intenties gebeurtenissen beïnvloeden? Kunnen positieve of negatieve gevoelens situaties en processen positief (of negatief) beïnvloeden? Kunnen we met positieve (of negatieve) woorden een positieve (of negatieve) invloed uitoefenen op onze omgeving, en misschien wel op de mensen om ons heen?

Vragen

Je hebt vast wel eens over deze vragen nagedacht. En anders heeft iemand anders dat wel voor ons gedaan. Want wat te denken van een volkswijsheid als ‘Met het verkeerde been uit bed stappen‘? Is dat niet zoiets van ‘Als je de dag verkeerd – met de verkeerde intenties – begint, dan is de toon gezet‘?

Het effect van positieve woorden en beelden op water (en mensen?!)

De Japanse wetenschapper Masaru Emoto geeft in zekere zin antwoord op de vragen die wij in de eerste alinea hebben gesteld. De Japanner heeft onderzoek gedaan naar de invloed van positieve (of negatieve) geluiden en beelden op water. Hij bewees aan de hand van een aantal onderzoeken dat positieve (maar ook negatieve) geluiden en beelden de structuur van water kunnen veranderen (n.b. wij mensen bestaan voor ongeveer 60% uit water!).

Experiment

Emoto vulde glazen met water, stelde ze vervolgens bloot aan woorden, foto’s en muziek en bevroor het water tenslotte om de vorm van de kristallen te analyseren. Het bleek dat de vorm van de waterkristallen veranderde al naar gelang de emoties waaraan het water was blootgesteld. Positieve geluiden (woorden, muziek) creëerden mooi gevormde kristallen; negatieve geluiden zorgden voor lelijke en bijna ziekelijke kristallen waardoor het water er viezig en ongezond ging uitzien. De vorm van waterkristallen die Mozart hadden ‘gehoord’ zag er bijvoorbeeld heel anders uit dan water dat was blootgesteld aan heavy metal muziek. Hetzelfde geldt voor positieve en negatieve beelden.

Drie potjes gekookte rijst: liefde, haat en onverschilligheid

In de video hieronder zie je hoe drie potjes gekookte rijst gedurende twee maanden worden blootgesteld aan drie emoties: liefde, haat en onverschilligheid. Het is een huis-tuin-en-keuken onderzoekje, niets wetenschappelijks, je zou het zelf ook kunnen proberen. De resultaten in deze video zijn verbluffend, maar die gaan we je niet verklappen. Kijk zelf maar!

 

Liefde overwint alles

Je kunt sceptisch zijn over de water- en rijstonderzoeken – veel mensen zijn dat ook -, en dat is prima. Denk ervan wat je wilt. Lang leve de vrijheid van denken! Laat iedereen alsjeblieft zijn of haar eigen mening hebben. Maar één ding is wel zeker, althans volgens ons: een positieve houding, lieve woorden voor je omgeving en vooral veel liefde… dit alles kan nooit kwaad!

Bron: Trendstyle

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

SIRE steekt met #DASLIEF Nederlanders hart onder de riem

SIRE wil deze lieve initiatieven een podium geven en start daarom...

Ruim kwart van de Nederlanders ziet samenwonen als ultieme bevestiging van relatie

Wanneer weet je nu of het ‘aan’ is? Of hij of...

Single op Valentijnsdag: 14 x een alternatief

Hoewel de ene single er geen bal om geeft steekt het...

10 tips om je nieuwe liefde te ontmoeten

Het nieuwe jaar is van start, nieuwe ronde nieuwe kansen dus,...

Zo kan een medium je helpen met het vinden van de ‘ware’

Ben jij op zoek naar de juiste partner of zoek je...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie

SmartSingles.nl