vreemdgaan
21 May 2019

Zo rechtvaardigen vreemdgangers bedrog in de relatie

Wanneer je partner vreemdgaat in jullie relatie geeft dit een enorme deuk in je zelfvertrouwen. Als je het ooit hebt meegemaakt dan ken je alle emoties die een dergelijke daad bij je naar boven hebben gehaald.

Het is nooit gemakkelijk om te weten dat je niet genoeg bent voor je partner; dat het op de een of andere manier zover gekomen is dat hij of zij liefde en genegenheid bij een ander moet zoeken terwijl jullie nog steeds samen zijn. Hoe je verder gaat is helemaal aan jou. Een vreemdganger zal echter altijd een manier vinden om zichzelf uit de situatie te redden door zijn (of haar) acties te rechtvaardigen. Bijvoorbeeld met deze zinnen:

Ik ben niet gelukkig met onze relatie; Ik verdien het om gelukkig te zijn.

Hoewel beide uitspraken waar kunnen zijn, rechtvaardigen ze vreemdgaan op geen enkel niveau of in welke hoedanigheid dan ook. Ja, hij is misschien niet gelukkig met hoe je relatie verloopt en welke richting het op gaat. Ja, hij verdient geluk; net als iedereen. Dat betekent echter niet dat vreemdgaan goed is. Het betekent alleen dat hij egoïstisch was en uitkijkt naar zijn eigen geluk zonder rekening te houden met hoe het jou laat voelen.

Ik ben verveeld met onze relatie omdat je saai bent.

Nogmaals, dit kan waar zijn, maar het is geen goede rechtvaardiging. Je relatie is saai. En dan? Veel andere relaties kunnen door sleur gaan. Veel andere mensen zullen zich vervelen met eentonigheid, maar dat geeft hen geen vrije pas om ontrouw te zijn. Je moet altijd trouw zijn in goede en slechte tijden als je wilt dat een relatie werkt. Verveling betekent niet dat je wat met andere vrouwen kunt beginnen. Zo werkt het niet; heeft het nooit gewerkt en zal het nooit werken.

We maken sowieso altijd ruzie.

En dan? Beëindig dan je relatie. Als je niet tevreden bent met alle ruzies, maak er dan een einde aan ​​zodat je er niet langer mee te maken hebt. Dan ben je vrij om met andere mensen te gaan. Wanneer je echter in een relatie met iemand bent, zou je de hoffelijkheid moeten hebben loyaal te blijven totdat jullie beiden ermee willen stoppen.

Je bent niet meer de persoon op wie ik verliefd ben geworden.

Dit kan waar zijn, maar het is nog steeds geen goede reden. Het is waar dat je misschien bent veranderd. Je bent misschien niet langer die gelukkige en levendige vrouw waar hij verliefd op werd. Misschien heeft je giftige relatie je ertoe gebracht bitter en strijdlustig te zijn. Misschien heb je dingen ongelooflijk moeilijk voor hem gemaakt sinds je bij elkaar bent. Dat betekent echter niet dat hij je kan bedriegen.

Ik ben een man, ik kan mezelf niet binden aan één persoon.

Er zijn twee mensen nodig om relaties te laten werken. Wanneer een persoon weigert om het spel volgens de regels te spelen, dan kun je echt niet verwachten dat de relatie succesvol is. Pech voor jou als je partner gewoon weigert loyaal te blijven en zich te verbinden. Nog erger voor jou als je bereid bent zijn ontrouw te verdragen in de hoop dat hij uiteindelijk zal veranderen.

Als ik me ongemakkelijk voel, laat zij mij altijd op me gemak voelen

Nogmaals, dit is gewoon geen geldig excuus. Het maakt niet uit wat voor gevoel de 3e partij hem geeft. Hij heeft zichzelf aan jou toevertrouwd en hij weet het. Het maakt niet uit hoe ongelukkig je hem maakt. Hij had met je moeten breken als hij oprecht niet tevreden was met de loop van je relatie.

Bron: Women Online

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Veel sekspartners maakt vrouwen ongelukkig in het huwelijk

Vrouwen die voor hun trouwdag veel sekspartners hebben gehad zijn over...

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Verliefde man weer baard in de keel

Als er een baby (of puppy) in de buurt is, krijgt...

Zo win je het vertrouwen terug na een leugen

Gevoelens zoals schaamte, woede, wrok, rechtvaardiging, afweer en meer hebben je...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie