liefdesverdriet
11 June 2019

Zo pak je een relatiedrama goed aan

Relatiedrama is heerlijk wanneer het een ander overkomt zoals de perikelen bij Temptation of Love Island. Maar wat als je zelf midden in het oog van een stormachtige relatie zit? Wij geven je 4 tips om je relatiedrama constructief aan te pakken.

  1. Communiceer met je partner

Laten we meteen even een open deur intrappen en nogmaals het belang van een goede communicatie benadrukken. Heb je het gevoel dat je partner heel wat drama veroorzaakt? Neem hem of haar dan even in alle rust apart voor een gesprek. Doe dit over de telefoon en al zeker niet via een bericht of mail want dat loopt gegarandeerd fout. Vertel waar voor jou het schoentje knelt en wees open over jouw gevoelens. Door dit meteen te doen vermijd je dat jullie probleem uit de hand loopt. Communicatie zorgt er daarnaast ook voor dat een probleem niet kan opbouwen tot het na verloop van tijd escaleert.

  1. Probeer niet te veroordelen

Probeer je partner niet met de vinger te wijzen, en al zeker niet wanneer het probleem bij zowel jou of je partner kan liggen of als een externe partij mogelijks de oorzaak is. Spreek je partner aan op een open manier, zodat hij of zij niet meteen in de verdediging gedwongen wordt. Sta je partner toe zijn persoonlijke versie van de feiten te vertellen en praat zo jullie problemen uit. Door op een open, niet veroordelende manier te communiceren wordt een constructief gesprek voeren over jullie relatie een heel pak makkelijker!

  1. Evalueer hoeveel drama je kan verdragen

Ruzie en meningsverschillen zijn heel normaal in een relatie. Wat niet normaal is, is dat je het vermijdt om over bepaalde zaken met je partner te praten omdat je vreest dat het anders op een meningsverschil zal uitdraaien. Als dit op regelmatige basis gebeurt, dan is het tijd om even te evalueren of je relatie op zich nog wel goed zit. Genoeg is genoeg, en soms moet je ook gewoon de moed hebben om er een punt achter te zetten.

  1. Praat met je vrienden

Soms kan er zo vaak ruzie zijn in een relatie dat zelfs vrienden bezorgd zijn over hoe het met jullie gaat. Word je hierop aangesproken door een vriend of vriendin? Ga dan niet meteen in de verdediging, maar luister naar wat hij of zij te zeggen heeft. Soms is het goed om een mening van een buitenstaander te horen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je je relatie meteen moet beëindigen omdat een vriend of vriendin vindt dat deze te dramatisch is, maar het kan zeker geen kwaad om af en toe een extra opinie te aanhoren.

 

Bron: HLN

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Zo ga je van vriendschap naar relatie

Ben je al jaren bevriend met iemand, maar voel je stiekem...

Waarom iedereen geheimen moet hebben binnen een relatie

Ben jij in elke situatie eerlijk tegen je partner? Misschien kun...

Deze signalen wijzen erop dat je relatie ongezond is

Zit je (nog) in een relatie maar heb je daar serieuze...

De 6 meest succesvolle tips om te scoren op een datingapp

De slechtste manier om het gesprek te beginnen is in ieder...

Vrienden met je ex niet altijd een goed idee

Het klinkt natuurlijk ideaal: vrienden blijven met je ex. Maar in...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie