liefdesverdriet

Zo pak je een relatiedrama goed aan

Relatiedrama is heerlijk wanneer het een ander overkomt zoals de perikelen bij Temptation of Love Island. Maar wat als je zelf midden in het oog van een stormachtige relatie zit? Wij geven je 4 tips om je relatiedrama constructief aan te pakken.

  1. Communiceer met je partner

Laten we meteen even een open deur intrappen en nogmaals het belang van een goede communicatie benadrukken. Heb je het gevoel dat je partner heel wat drama veroorzaakt? Neem hem of haar dan even in alle rust apart voor een gesprek. Doe dit over de telefoon en al zeker niet via een bericht of mail want dat loopt gegarandeerd fout. Vertel waar voor jou het schoentje knelt en wees open over jouw gevoelens. Door dit meteen te doen vermijd je dat jullie probleem uit de hand loopt. Communicatie zorgt er daarnaast ook voor dat een probleem niet kan opbouwen tot het na verloop van tijd escaleert.

  1. Probeer niet te veroordelen

Probeer je partner niet met de vinger te wijzen, en al zeker niet wanneer het probleem bij zowel jou of je partner kan liggen of als een externe partij mogelijks de oorzaak is. Spreek je partner aan op een open manier, zodat hij of zij niet meteen in de verdediging gedwongen wordt. Sta je partner toe zijn persoonlijke versie van de feiten te vertellen en praat zo jullie problemen uit. Door op een open, niet veroordelende manier te communiceren wordt een constructief gesprek voeren over jullie relatie een heel pak makkelijker!

  1. Evalueer hoeveel drama je kan verdragen

Ruzie en meningsverschillen zijn heel normaal in een relatie. Wat niet normaal is, is dat je het vermijdt om over bepaalde zaken met je partner te praten omdat je vreest dat het anders op een meningsverschil zal uitdraaien. Als dit op regelmatige basis gebeurt, dan is het tijd om even te evalueren of je relatie op zich nog wel goed zit. Genoeg is genoeg, en soms moet je ook gewoon de moed hebben om er een punt achter te zetten.

  1. Praat met je vrienden

Soms kan er zo vaak ruzie zijn in een relatie dat zelfs vrienden bezorgd zijn over hoe het met jullie gaat. Word je hierop aangesproken door een vriend of vriendin? Ga dan niet meteen in de verdediging, maar luister naar wat hij of zij te zeggen heeft. Soms is het goed om een mening van een buitenstaander te horen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je je relatie meteen moet beëindigen omdat een vriend of vriendin vindt dat deze te dramatisch is, maar het kan zeker geen kwaad om af en toe een extra opinie te aanhoren.

 

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.