wraak treiterende ex

Zo pak je die treiterende ex aan

Heb je ook zo’n klier van een ex die over de rug van de kinderen jou een hak probeert te zetten? Dikke kans dat je in de verdediging schiet of je ex net zo hard probeert terug te pakken. Hoe kom je uit die vicieuze cirkel en waar raak je die treiterende ex nou echt mee?

Vechtscheiding ex

Je zult de eerste niet zijn die in een vechtscheiding is beland. En ook niet de laatste. Waar vroeger de liefde en de liefde voor jullie kinderen elkaar bond is het nu de frustratie, boosheid en zelfs haat die jullie met onzichtbare draden aan elkaar blijft verbinden. Je had het nooit van jezelf gedacht, maar je schept er genoegen in om je ex zo hard mogelijk te raken, te kwetsen, pijn te doen zoals hij of zij jou pijn heeft gedaan. En wat is een betere manier om dit te bereiken dan via de kinderen? Want zij zijn jullie beiden lief en dus de achilleshiel. Zij maken dat jullie voor altijd met elkaar verbonden blijven.

Noodzaak

Je weet dat ze er de dupe van zijn, je niet slecht en negatief over hun papa of mama moet spreken, dat het hen schade berokkend, op korte en lange termijn, maar… Hij / zij maakt het er toch naar! Als je ex zich niet zo walgelijk zou gedragen, een betere ouder zou zijn, een aardigere ex, de alimentatie eens op tijd zou betalen of flexibeler zou zijn in de omgangsregeling dan… dan zou jij je ook niet zo gedragen. Geen wonder toch dat jij gefrustreerd bent? De kinderen mogen toch best weten hoe idioot die ex van je zich gedraagt? Herkenbaar voor je? Waarschijnlijk wel. Maar de werkelijke oplossing ligt niet in actie – reactie van hetzelfde soort, maar in een hele andere.

Treiterende ex aanpakken

Wil jij je ex echt terugpakken? Hem of haar zich werkelijk ellendig laten voelen? Dan is een totaal tegenovergestelde reactie de oplossing. Het feit dat jij je door je ex telkens op de kast laat jagen, gefrustreerde reacties laat ontlokken houdt de vicieuze cirkel in stand. Hij of zij weet precies welke ‘knopjes’ er moeten worden ingedrukt om een gefrustreerde reactie bij je los te krijgen. Jullie zijn namelijk lang samen geweest en dat maakt dat je elkaar sterktes kent maar ook elkaars zwaktes. Zolang jij zo blijft reageren hou je de situatie in stand en die is niet alleen onwenselijk voor jezelf maar ook voor de kinderen. Stap er daarom uit!

Het begin, stap 1

De eerste stap om je los te maken van je ex en de vervelende situatie waarin jij en de kinderen zijn beland is om er rigoureus mee te stoppen. Geen alimentatie ontvangen? Niet meer zelf achteraan gaan maar het LBIO inschakelen. Nare mails, onbeschofte opmerkingen of verwijten? Niet meer op reageren. Gewoon op de delete knop klikken. Geldt ook voor Whatsapp. Als je hem of haar blokkeert, dan valt er weinig te reageren. Laat je ex in een kort, bondig en keurig berichtje weten dat je vanaf nu nergens meer op reageert. Mochten er belangrijke zaken geregeld of afgesproken moeten worden over de kinderen (andere bezoekregeling, schoolzaken) dan gaat dit vanaf nu via een tussenpersoon. Stel iemand aan, je beste vriend(in), vader, moeder of advocaat. In ieder geval iemand die hier verstandig en zonder emotie mee om kan gaan. De prikkel om te reageren verdwijnt hiermee en je ex zal zich naar een ‘vreemde’ niet zo snel zo laten gaan als naar jou.

Het vervolg, stap 2

De tweede stap maakt dat jouw ‘wraak’ zoet zal zijn. Want als jij niet meer reageert dan verdwijnt de strijd met de tijd vanzelf. Je ex krijgt steeds minder grip op jou. Intussen pak jij de draad van het leven op, samen met je kinderen. Heel belangrijk is dat jij ervoor zorgt dat ze het bij jou heel fijn en gezellig hebben. Maak een warm thuis, waar liefde en begrip centraal staan. Praat niet meer negatief over je ex, hoe groot de verleiding ook is. Kun je het niet over je hart verkrijgen iets positiefs te zeggen, beperk je dan tot een bevestigend ‘hummen’ wanneer ze vertellen over je ex. Werkt gegarandeerd. Zijn ze zelf negatief, neutraliseer dan zoveel mogelijk. Moeilijk, maar het is te doen!

The End, stap 3

Maak plannen met je kids, betrek ze bij de keus van het avondeten, laat ze meehelpen, bedenk samen leuke uitjes of plan samen de volgende vakantie. Blijf vrolijk, lief en vooral gezellig. Hoe leuker de kinderen het bij jou hebben hoe vervelender voor je ex. Kinderen balen als een stekker als papa of mama de hele tijd maar vervelend blijft praten over de andere ouder. Dus als jij dat niet meer doet en je ex wel, zullen ze razendsnel ‘afhaken’. Ze gaan steeds meer naar jou toetrekken, tot grote ergernis van je ex. Ook op lange termijn zullen ze zich herinneren hoe fijn en gezellig het bij jou was en hoe vervelend eigenlijk bij de ander. Je grootste wraak is dus om je eigen leven en dat van hen zo leuk mogelijk te maken. Liefde, warmte en gezelligheid overwint namelijk altijd!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.