Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
verdriet om ontembare man
27 november 2018

Zo pak je de draad weer op na een relatiebreuk

Een scheiding kan een behoorlijke impact op je leven hebben. Je toekomst ziet er plotsklaps heel anders uit, je toekomstdromen vallen in duigen en je wereld stort in. Kan je niets anders dan tranen vergieten om je verloren liefde? Dankzij deze 5 tips pak jij de draad van je leven weer op!

“Het einde van een relatie is verschrikkelijk”, vertelt dating coach Dianna Dorell aan Elite Daily. “Maar het heeft geen zin om je break-up te ontkennen. Laat jezelf alle emoties voelen. Hoe kan je anders verdergaan met je leven?” Dorell geeft 5 tips om een relatiebreuk te verwerken.

Delete je ex

Verwijder je ex volledig uit je leven. Schrap zijn nummer uit je telefoon, ontvolg hem op sociale media en laat gemeenschappelijke vrienden weten dat je er niet zal bij zijn als hij er ook is. “Dit is geen gemakkelijke opdracht, maar alleen zo kan je accepteren dat jullie relatie voorbij is”, aldus de dating coach.

Geen contact

Af en toe zal je zwakke momenten hebben waarop je contact wil zoeken met je ex. Probeer hier aan te weerstaan. Ook als jullie besloten hebben vrienden te blijven, hebben jullie best een tijdje geen contact. Maak duidelijke afspraken zodat jullie beiden tot rust komen.

‘Not meant to be’

Verdergaan met je leven is moeilijk wanneer je blijft geloven dat jullie ‘meant to be’ waren. Die gedachte zorgt voor valse hoop en helpt je geen stap vooruit. Erken dat er een reden is dat jullie uit elkaar gingen. De juiste persoon loop je nog wel tegen het lijf.

Geen herinneringen

Zorg ervoor dat je niet voortdurend moet denken aan hoe het vroeger was. “Jullie relatie was een mooie tijd, maar dat is nu voorbij”, aldus Dorell. Neem afscheid van cadeautjes of dingen die je aan je ex herinneren. Doneer, verkoop of gooi de spullen weg zodat jij je kunt focussen op de toekomst.

Wees eerlijk tegen jezelf

Het is soms moeilijk om een onverwachtse break-up te accepteren. Probeer toch eerlijk toe te geven aan jezelf dat de relatie voorbij is. “Focus op jezelf”, besluit Dorell. “Zorg ervoor dat jij mentaal en fysiek op krachten komt. Het duurt misschien een tijdje, maar uiteindelijk zal je verder gaan met je leven en ga je een mooie toekomst tegemoet.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Heel in 4 stappen je gebroken hart

Het beëindigen van een relatie is vaak pijnlijk en emotioneel. Het...

Einde relatie bezongen door Amy Winehouse

We hebben allemaal zo onze eigen manier om om te gaan...

Dit is waarom de social media een relatiebreuk erger maakt

Voordat er social media bestond was een relatiebreuk vaak al gewoon...

5 tips voor een nieuw samengesteld gezin

Wat begint met een leuke date kan met een beetje geluk...

Zo kom je de feestdagen door met een gebroken hart

Hartstikke gezellig hoor die feestdagen in het verschiet! Tenzij het net...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie