verdriet om ontembare man

Zo pak je de draad weer op na een relatiebreuk

Een scheiding kan een behoorlijke impact op je leven hebben. Je toekomst ziet er plotsklaps heel anders uit, je toekomstdromen vallen in duigen en je wereld stort in. Kan je niets anders dan tranen vergieten om je verloren liefde? Dankzij deze 5 tips pak jij de draad van je leven weer op!

“Het einde van een relatie is verschrikkelijk”, vertelt dating coach Dianna Dorell aan Elite Daily. “Maar het heeft geen zin om je break-up te ontkennen. Laat jezelf alle emoties voelen. Hoe kan je anders verdergaan met je leven?” Dorell geeft 5 tips om een relatiebreuk te verwerken.

Delete je ex

Verwijder je ex volledig uit je leven. Schrap zijn nummer uit je telefoon, ontvolg hem op sociale media en laat gemeenschappelijke vrienden weten dat je er niet zal bij zijn als hij er ook is. “Dit is geen gemakkelijke opdracht, maar alleen zo kan je accepteren dat jullie relatie voorbij is”, aldus de dating coach.

Geen contact

Af en toe zal je zwakke momenten hebben waarop je contact wil zoeken met je ex. Probeer hier aan te weerstaan. Ook als jullie besloten hebben vrienden te blijven, hebben jullie best een tijdje geen contact. Maak duidelijke afspraken zodat jullie beiden tot rust komen.

‘Not meant to be’

Verdergaan met je leven is moeilijk wanneer je blijft geloven dat jullie ‘meant to be’ waren. Die gedachte zorgt voor valse hoop en helpt je geen stap vooruit. Erken dat er een reden is dat jullie uit elkaar gingen. De juiste persoon loop je nog wel tegen het lijf.

Geen herinneringen

Zorg ervoor dat je niet voortdurend moet denken aan hoe het vroeger was. “Jullie relatie was een mooie tijd, maar dat is nu voorbij”, aldus Dorell. Neem afscheid van cadeautjes of dingen die je aan je ex herinneren. Doneer, verkoop of gooi de spullen weg zodat jij je kunt focussen op de toekomst.

Wees eerlijk tegen jezelf

Het is soms moeilijk om een onverwachtse break-up te accepteren. Probeer toch eerlijk toe te geven aan jezelf dat de relatie voorbij is. “Focus op jezelf”, besluit Dorell. “Zorg ervoor dat jij mentaal en fysiek op krachten komt. Het duurt misschien een tijdje, maar uiteindelijk zal je verder gaan met je leven en ga je een mooie toekomst tegemoet.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.