Oud en Nieuw

Zo overleef je de nieuwjaarsborrel

Na de overvloedige feestdagen doen nieuwjaarsrecepties óók nog een aanslag op alle goede voedingsvoornemens die mensen maken. Probeer al die drank, bitterballen, vlammetjes en andere hapjes maar eens te laten staan…  Daarom: zes tips van leefstijlcoach en gewichtsconsulent Lisette Bulle.

1. Eet iets voordat de receptie begint

Wie met een vol gevoel naar een receptie afreist, eet minder. Mensen die honger hebben, pakken het eerste het beste hapje dat ze wordt aangeboden. Dus eet eerst iets. En als het even kan: eet iets gezonds.

2. Zorg dat je je niet verveelt

Iemand die niet op zijn gemak is of een receptie niet leuk vindt kan geneigd zijn zo maar wat te gaan eten. Het is een soort vluchtgedrag, dus probeer verveling te voorkomen. Lukt dat niet, ga dan niet staan somberen naast de tafel met liflafjes.

3. Geniet van wat je eet

Geef die gehaktbal extra aandacht. Roef ‘m eens goed. Waar smaakt ie eigenlijk naar? Slik ‘m niet in een hap door. Wie bewuster stil staat bij wat hij eet, heeft sneller een bevredigd gevoel. Het is ook een goed gespreksonderwerp.

4. Graai niet in het wilde weg

Neem je een hap borrelnootjes omdat je ze lekker vindt, of omdat ze toevallig langskomen? Of omdat anderen het ook doen? Laat je niet verleiden tot groepsdruk. Spreek met jezelf af wat je wil eten.

5. Zou ik dit thuis ook eten?

Vraag jezelf af: zou ik op een ander moment óók mijn tanden zetten in dit onduidelijke hapje? Geeft receptievoedsel een cijfer en bedenk: is het de moeite waard om iets op te eten dat ik eigenlijk maar een mager zesje geef?

6. O ja, drank…

Er wordt nogal wat gedronken op nieuwjaarsrecepties. Te veel is nooit goed, maar uiteindelijk maakt ieder voor zich uit wat gezond en veilig is. Belangrijkste vragen om van te voren te stellen: hoe fit wil ik me morgen voelen en hoe veilig kom ik thuis.

Bron: AD

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.