Het einde van het jaar is in zicht en jij bent nog altijd op zoek naar een nieuwe liefde met de hoofdletter L. Hoe kun je deze wens in het nieuwe jaar nu waarheid laten worden? We doen je wat adviezen aan de hand.

Zelfanalyse

Het einde van een jaar is een mooi evaluatiemomentje. Niet alleen op je werk, maar ook voor jezelf. Want wat is er afgelopen jaar nu allemaal met je gebeurd, wat voor effect heeft dit op jou gehad? Heeft het je veranderd of niet? En zo ja, op welke manier dan en hoe uit zich dat? Je zou, net als in het eindejaarsgesprek met je werkgever, ook je privéleven eens kritisch onder de loep kunnen nemen. Wees eerlijk en realistisch. Zet eens op papier wat je in de liefde voor jezelf had bedacht, wat je hebt gedaan om dit te bereiken en wat er van je plannen en wensen uit is gekomen.

Andere boeg

Als je eenmaal helder hebt welk pad je het afgelopen jaar hebt bewandeld op liefdesgebied, weet wat je hebt ondernomen of juist hebt gelaten om dat te bereiken, dan kun je gaan kijken wat er wel en niet zo succesvol was. Heb je een paar leuke dates gehad via een datingsite maar zat de juiste er nog niet tussen? Dan moet je daar in het nieuwe jaar misschien toch mee door gaan. Anderzijds, als je al meer dan 50 dates hebt versleten en het is telkens hopeloos, dan moet je je eens afvragen of dit voor jou wel de juiste weg is als je op zoek bent naar een nieuwe liefde. Kortom, bekijk eerlijk voor jezelf wat er wel en niet werkte en pas je doelstellingen daar in het nieuwe jaar op aan.

Rome

Dat er meerdere wegen naar Rome leiden is een mooie uitdrukking die we hier graag aanhalen. Want op zoek gaan naar een nieuwe liefde kan op heel veel verschillende manieren. Natuurlijk, het is altijd een kwestie van een beetje geluk hebben en dat kun je helaas niet afdwingen, maar aan de andere kant kun je ook alternatieve wegen bewandelen om je doel te bereiken. Ben je tot nu toe volledig in online daten? Ga dan eens wat activiteiten met singles ondernemen. Ben je een fervent reiziger? Kies dan eens voor een groepsreis met singles. Wil je nieuwe mensen graag ‘in person’ ontmoeten? Doe eens gek en kies een paar leuke speeddates uit. Verlaat de gebaande paden, verleg je grenzen en stel je open op bij iedere nieuwe ontmoeting. We hopen dat cupido jou ook toelacht volgend jaar!