relatie stand houden
17 February 2019

Zo ontdek je of jij iemands rebound bent

Als je uitgaat met een man die net uit een relatie komt, heb je de kans om met een gebroken hart achter te blijven. Mannen zijn, vaker dan vrouwen, vatbaar voor een rebound na een break-up. Je moet er dus snel achter komen als zijn gevoelens voor jou echt zijn, of als je slechts de rebound bent die een gat in zijn leven vult. Hier enkele tekens waar je op moet letten.

Rebound-relaties bewegen zich in een vreemd tempo

Hij vertelt je binnen twee weken dat hij van je houdt, stelt voor om binnen een maand samen te wonen, en toch heb je ondanks alle grootschalige affecties het gevoel dat je nooit echt de tijd hebt genomen om elkaar te leren kennen. Als dit het geval is, kan het zijn dat je partner probeert dingen te haasten om terug te gaan naar waar hij was met zijn ex.

Hij houdt van publieke vertoningen van genegenheid

Als elke seconde van je tijd samen wordt geüpload naar zijn sociale media en je merkt dat je wordt meegesleept naar feesten en openbare evenementen (vooral waar zijn ex aanwezig is), kan dit een teken zijn dat hij je ziet als een meer ego-ondersteunende trofee dan een geliefde.

De manier waarop hij je behandelt wisselt

Een dag is hij constant op zijn telefoon, kijkt nutteloos televisie, en gaat hij elk gesprek uit de weg. De volgende dag, belt hij je laat ’s avonds op smekend om je gezelschap, verklaart hij je eeuwige liefde, en klampt hij zich de hele nacht wanhopig aan je vast. Als dit een regelmatig verschijnsel is, is de kans groot dat er meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt.

Hij praat veel over zijn ex … veel

Deze is misschien te voor de hand liggend om op te noemen, maar omwille van de volledige duidelijkheid: als je partner niet ophoudt met praten over zijn ex, is hij niet over haar heen. Ongeacht of hij haar de hemel in prijst, de verschillen tussen jullie twee bespreekt of haar vervloekt, het feit blijft dat hij voortdurend aan zijn vorige relatie denkt, wat niet veel goeds voorspelt voor de uitkomst van je huidige relatie.

Wat moet je doen als je deze gevreesde rebound-relatietekens hebt gezien?

Als je de situatie hebt onderzocht en je innerlijke stem heeft afgeleid dat je in feite een vervanging bent voor zijn ex, is het misschien wel tijd om weg te lopen. Maar dat wil niet zeggen dat ware liefde niet kan groeien van onrust.

Communiceer

In plaats van conclusies te trekken, als je vindt dat je nieuwe partner voortvluchtige emoties voor zijn ex heeft, is de beste aanpak om met hem te gaan zitten, de rebound-tekens die je hebt opgemerkt te bespreken en hem te vragen wat zijn werkelijke bedoelingen zijn. Het is altijd een goed idee om eerst te communiceren, voordat je er een eind aan maakt. Succes!

Bron: Women Online

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Met grootste liefde wordt meestal niet getrouwd

Het klinkt niet erg romantisch maar een huwelijkspartner kiezen we niet...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Single vijftigplusser gelooft nog steeds in de ware liefde

Single vijftigplussers geloven nog steeds in de ware liefde en denken...

Seks op de eerste date? Zo denken singles erover!

Sinds corona hebben we tijd zat om te swipen op Tinder...

Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie