reisinspiratie

Zo maak je van reizen je werk

Droom je ervan om van reizen je werk te maken? Niet eenvoudig maar het kan wel! Reismagazine Columbus geeft je 10 tips die we heel graag met je willen delen!

 Tip 1: geef les

Lesgeven kan overal op de wereld. Denk niet alleen aan Engels, maar ook aan muziek en dans of yoga. Voor het geven van Engelse taallessen is het internationaal erkende TEFL (Teaching English as a Foreign Language)-diploma handig. Vooral in Azië kun je hier goed mee verdienen, gemiddeld € 20 per uur,tefl.com.

Tip 2: houd een (verkoop)praatje

Reisorganisaties en resorts nemen graag gidsen en chauffeurs in dienst die dezelfde taal spreken als hun klanten. Ook bij het verkopen van timeshares komt de Nederlandse taal goed van pas. Als je goed in sales bent, kun je zo € 20-50 per uur verdienen.

Tip 3: ga aan de slag op een resort of camping

Receptionist, schoonmaker, klusjesman of entertainer: op resorts en campings zijn allerlei baantjes te doen. Een combinatie van werken en in je vrije tijd van de omgeving en het zwembad genieten. Naast gratis verblijf en eten verdien je gemiddeld € 5 per uur.

Tip 4: meld je aan als matroos

Stap aan boord van een jacht, zeilboot of cruiseschip. Het is hard werken en je moet zeebenen hebben, maar in ruil daarvoor zie je vanaf het water de mooiste bestemmingen voorbijkomen. En daarnaast ontmoet je mensen uit alle delen van de wereld. Afhankelijk van functie, soort schip en fooi kan het maandsalaris oplopen tot € 3000. Kijk bijvoorbeeld op cruiseshipjob.com.

Tip 5: word parttimereisleider

Als reisleider zie je niet alleen zelf veel van de wereld, maar deel je deze passie met je reisgroep. Zorg er wel voor dat je sociaal en stressbestendig bent, want er kan onderweg van alles misgaan, zoals vertraagd vervoer of defect sanitair. Echt veel ga je niet verdienen, denk aan een paar honderd euro per week.

Tip 6: klop aan bij de horeca

Restaurants, cafés en bars zijn vooral in de drukke zomermaanden altijd op zoek naar personeel. Blader door de lokale krant, vraag mensen in je hotel of loop zelf bij een aantal restaurants binnen en de kans is groot dat je een baantje vindt. Soms wordt er ‘cash in hand’ uitbetaald, dit scheelt weer een werkvisumaanvraag.

Tip 7: word kapper of masseur

Ben je handig met een schaar? Kies een drukke plek uit, zet een bordje neer en begin maar met haar knippen. Of geef massages aan toeristen, want wie geniet er na een lange dag slenteren door de stad niet van een heerlijke voetmassage? Ook andere vaardigheden zoals jongleren of zingen kunnen per middag een paar honderd euro opleveren.

Tip 8: werk op afstand

Er zijn steeds meer banen waarvoor alleen een computer en internet nodig is om je werk te kunnen uitvoeren. Je werkplek kan daardoor overal op de wereld zijn. Enkele voorbeelden: het ontwerpen van websites, programmeren en vertaalklussen. Er zijn verschillende websites die digitale nomaden met bedrijven verbinden, waaronder upwork.com.

Tip 9: ga aan de slag bij de boer

In de landbouw ben je de hele dag buiten, in de frisse lucht, en kun je een redelijk zakcentje verdienen. Vooral in Australië is veel vraag naar fruitplukkers; het uurloon ligt hier op ongeveer € 20. Via de organisatie WWOOF kom je eenvoudig overal ter wereld met boeren in contact. Kijk wel goed naar de voorwaarden, want soms werk je alleen in ruil voor kost en inwoning, wwoof.net.

Tip 10: word reisjournalist

Het is niet eenvoudig om geld te verdienen met reisreportages, maar het kan wel degelijk. Je zult eerst een reputatie als reisjournalist moeten opbouwen en dat is een kwestie van lange adem. Probeer het schrijven met fotografie te combineren; daar is bij klanten meer vraag naar. En start sowieso je eigen reisblog; je moet zichtbaar zijn op het internet. Kijk hier voor meer informatie over publiceren in Columbus.

Bron: Columbus Magazine

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!