Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
reisinspiratie
14 november 2018

Zo maak je van reizen je werk

Droom je ervan om van reizen je werk te maken? Niet eenvoudig maar het kan wel! Reismagazine Columbus geeft je 10 tips die we heel graag met je willen delen!

 Tip 1: geef les

Lesgeven kan overal op de wereld. Denk niet alleen aan Engels, maar ook aan muziek en dans of yoga. Voor het geven van Engelse taallessen is het internationaal erkende TEFL (Teaching English as a Foreign Language)-diploma handig. Vooral in Azië kun je hier goed mee verdienen, gemiddeld € 20 per uur,tefl.com.

Tip 2: houd een (verkoop)praatje

Reisorganisaties en resorts nemen graag gidsen en chauffeurs in dienst die dezelfde taal spreken als hun klanten. Ook bij het verkopen van timeshares komt de Nederlandse taal goed van pas. Als je goed in sales bent, kun je zo € 20-50 per uur verdienen.

Tip 3: ga aan de slag op een resort of camping

Receptionist, schoonmaker, klusjesman of entertainer: op resorts en campings zijn allerlei baantjes te doen. Een combinatie van werken en in je vrije tijd van de omgeving en het zwembad genieten. Naast gratis verblijf en eten verdien je gemiddeld € 5 per uur.

Tip 4: meld je aan als matroos

Stap aan boord van een jacht, zeilboot of cruiseschip. Het is hard werken en je moet zeebenen hebben, maar in ruil daarvoor zie je vanaf het water de mooiste bestemmingen voorbijkomen. En daarnaast ontmoet je mensen uit alle delen van de wereld. Afhankelijk van functie, soort schip en fooi kan het maandsalaris oplopen tot € 3000. Kijk bijvoorbeeld op cruiseshipjob.com.

Tip 5: word parttimereisleider

Als reisleider zie je niet alleen zelf veel van de wereld, maar deel je deze passie met je reisgroep. Zorg er wel voor dat je sociaal en stressbestendig bent, want er kan onderweg van alles misgaan, zoals vertraagd vervoer of defect sanitair. Echt veel ga je niet verdienen, denk aan een paar honderd euro per week.

Tip 6: klop aan bij de horeca

Restaurants, cafés en bars zijn vooral in de drukke zomermaanden altijd op zoek naar personeel. Blader door de lokale krant, vraag mensen in je hotel of loop zelf bij een aantal restaurants binnen en de kans is groot dat je een baantje vindt. Soms wordt er ‘cash in hand’ uitbetaald, dit scheelt weer een werkvisumaanvraag.

Tip 7: word kapper of masseur

Ben je handig met een schaar? Kies een drukke plek uit, zet een bordje neer en begin maar met haar knippen. Of geef massages aan toeristen, want wie geniet er na een lange dag slenteren door de stad niet van een heerlijke voetmassage? Ook andere vaardigheden zoals jongleren of zingen kunnen per middag een paar honderd euro opleveren.

Tip 8: werk op afstand

Er zijn steeds meer banen waarvoor alleen een computer en internet nodig is om je werk te kunnen uitvoeren. Je werkplek kan daardoor overal op de wereld zijn. Enkele voorbeelden: het ontwerpen van websites, programmeren en vertaalklussen. Er zijn verschillende websites die digitale nomaden met bedrijven verbinden, waaronder upwork.com.

Tip 9: ga aan de slag bij de boer

In de landbouw ben je de hele dag buiten, in de frisse lucht, en kun je een redelijk zakcentje verdienen. Vooral in Australië is veel vraag naar fruitplukkers; het uurloon ligt hier op ongeveer € 20. Via de organisatie WWOOF kom je eenvoudig overal ter wereld met boeren in contact. Kijk wel goed naar de voorwaarden, want soms werk je alleen in ruil voor kost en inwoning, wwoof.net.

Tip 10: word reisjournalist

Het is niet eenvoudig om geld te verdienen met reisreportages, maar het kan wel degelijk. Je zult eerst een reputatie als reisjournalist moeten opbouwen en dat is een kwestie van lange adem. Probeer het schrijven met fotografie te combineren; daar is bij klanten meer vraag naar. En start sowieso je eigen reisblog; je moet zichtbaar zijn op het internet. Kijk hier voor meer informatie over publiceren in Columbus.

Bron: Columbus Magazine

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Op reis met Valentijn zonder de verliefde koppels om je heen

Voor de fervente Valentijn-hater zijn er enkele plekken op een rijtje...

Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek

Maar liefst 48 procent van de werkende Nederlanders ziet op tegen...

Visum Turkije hier tips voor je aanvraag!

Ga je binnenkort op vakantie naar Turkije? Of op stedentrip naar...

Verwonder en beleef Tanzania met deze 10 hoogtepunten

Woorden schieten tekort voor Tanzania als het gaat om de natuur...

Helft Nederlanders niet happy met online winkelen

De helft van de Nederlanders klaagt namelijk na een online winkelervaring....

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie