vreindschap

Zo maak je nieuwe vrienden: 4 tips

Nieuwe vrienden maken is natuurlijk altijd leuk! Maar in sommige situaties is ook noodzakelijk. Denk maar aan een nieuwe fase in je leven zoals na een scheiding of verhuizing in combinatie met een nieuwe baan. Weet je niet goed waar te beginnen met het maken van nieuwe vrienden? Wij geven je 4 tips!

Tip 1: Zoek efficiënt naar geschikte locaties & gelegenheden

Nieuwe vrienden maken gaat doorgaans niet vanzelf. Je kunt tijdens een avondje stappen met iemand kletsen, maar zulke contacten ontwikkelen zich zelden tot een blijvende vriendschap. Wat efficiënter werkt, is lid worden van een vereniging of sportclub (fitnesscentrum of sportschool). Neem een abonnement op de lokale fitness, ga bij een tennis- of hockeyclub of sluit je aan bij een buurtvereniging, studentenvereniging of kookclub.

Tip 2: Ontmoet gelijkgestemden

Doe je niet anders voor dan je bent: probeer geen vrienden te maken binnen een handwerkvereniging als je niet van borduren houdt.  Datzelfde geldt voor biljarten, darten of kleien ?. Als je graag actief bent, zoek dan gelijkgestemden bij een sportvereniging… Houd je van reizen, ga dan eens mee met een groeps- of singlevakantie mee. Dol op  feesten, uitgaan en muziek, dan kun je op allerlei forums kennismaken met gelijkgestemden. Ook activiteitenverenigingen bij jou in de regio en singles agenda bieden uitkomst.

Tip 3: Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit

Je kunt vriendschap niet afdwingen of opdringen. Vriendschap heeft allereerst een gedegen fundering nodig en dient vervolgens langzaamaan te groeien en te bloeien. Het opbouwen van vriendschappen vergt dan ook veel tijd, moeite, aandacht en energie. Je kunt je daarom beter op enkele vriendschappen concentreren waarin je veel potentie ziet, dan dat je zo veel mogelijk vrienden probeert te maken. Uiteindelijk kun je beter enkele vrienden hebben op wie je echt kunt bouwen, dan talloze oppervlakkige vriendschappen.

Nieuwe vrienden tip 4: Laat je gezicht zien!

Als je de hele dag thuis zit, zal je niet snel nieuwe mensen leren kennen en nieuwe vrienden maken. Laat daarom overal je gezicht zien. Ga naar plaatselijke cafés, theaters, bioscopen, sportwedstrijden en andere evenementen. En wees niet bang om jezelf voor te stellen en overal een praatje te maken. Op die manier kom je open en sympathiek over en maak je al snel nieuwe vrienden. Als je een huismus bent, dan kun je ook eens kijken op Fellas.nl.

Heb jij aanvullende tips voor het maken van nieuwe vrienden en het aangaan van kersverse vriendschappen? Deel jou adviezen en opvattingen in een berichtje hieronder!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.