Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
Oud en Nieuw
25 december 2018

Zo maak je goede voornemens ook echt waar

Heb je een lijst met goede voornemens die langer is dan je kerstboodschappenlijst? Dan is de moed je waarschijnlijk nu al in de schoenen gezakt. Het nieuwe jaar is niet bedoeld om een gehele persoonlijkheidsverandering in gang te zetten. Het is juist een tijd om eens rustig het afgelopen jaar te overdenken en na te denken over simpele, positieve levensveranderingen.

En dat doe je met kleine, bereikbare doelen door het jaar heen, in plaats van meerdere grote doelen die je exact op 1 januari start. Zo merk je dat je echt veranderingen aan kunt brengen, zonder daarvoor een complete verandering van levensstijl te hoeven ondergaan, en dat je kunt bereiken waarnaar je streeft.

Zeven tips:

  1. Begin klein

Maak je voornemens realistisch. Dan heb je een grotere kans dat je je eraan houdt. Maak voornemens waarvan je denkt dat je je eraan kunt houden. Liever twee dagen per week naar de sportschool dan vijf bijvoorbeeld. En wil je afvallen, leg jezelf dan geen streng, vervelend dieet op, maar begin met het vervangen van het toetje door vers fruit. Een goed voornemen moet namelijk nooit als straf voelen.

  1. Meetbaar

Zorg dat je goede voornemens in ieder geval meetbaar zijn. Hou het niet bij vage termen, maar maak het concreet. Hoeveel kilo wil je afvallen, hoeveel boeken ga je lezen, wat wil je precies bereiken op je werk, wil je je studie afmaken, hoe vaak ga je hardlopen in het nieuwe jaar en wanneer wil je je website live hebben bijvoorbeeld?

  1. Probeer niet alles tegelijk

Je slechte gewoontes heb je in de loop van de tijd opgebouwd. Het is niet realistisch ze in één keer weer af te bouwen. Het kost tijd. Laat je niet overweldigen, maar pak de voornemens een voor een aan. Verdeel het jaar bijvoorbeeld in vieren, zodat je niet alleen 1 januari aan een voornemen begint te werken, maar ook 1 april, 1 juli en 1 oktober. Zorg dat er elke keer iets bijkomt, zodat je bijvoorbeeld je gezonde sportpatroon waar je op 1 januari mee begint niet eind maart weer stopt. Het is uiteindelijk de bedoeling dat het blijvende levensstijl-aanpassingen zijn en dus zul je ze wel moeten doorzetten (hou de goede voornemens dus realistisch, zie punt 1).

  1. Praat erover

Deel je goede voornemens met vrienden en familie. Als je erover praat zul je een soort sociale druk voelen om je eraan te houden. Het kan je echt helpen. Je kunt een goed voornemen ook als groep aanpakken. Met vriendinnen lid worden van de sportschool, samen stoppen met roken of je bij een hardloopgroepje aansluiten. Je kunt je worstelingen en overwinningen met anderen delen, waardoor het allemaal minder intimiderend wordt.

  1. Perfectie is onbereikbaar

Wees niet te hard voor jezelf. Kleine misstappen zijn heel normaal en kunnen echt geen kwaad. Een keertje zondigen, een keer geen zin hebben. Maar geef dan niet direct helemaal op. Dat is de fout die veel mensen maken. Iedereen heeft ups en downs. Het is juist belangrijk om dan toch door te gaan.

  1. Beloning

Het behalen of het volhouden van je goede voornemen op zich zou je grootste beloning moeten zijn. Maar heb je wat extra motivatie nodig, dan kan het goed werken om jezelf met iets kleins te belonen voor elke maand dat je het volhoudt. Anders is het misschien te makkelijk om, soms zonder dat je het doorhebt, weer in je oude routine te vervallen. Denk aan een klein kadootje in de vorm van een tijdschrift of accessoire, een keer zondigen van je gezonde nieuwe gedrag of iets anders kleins, waar jij echt van kunt genieten.

  1. Een motiverende zin

Bedenk bij elk goed voornemen een zin die je zal inspireren en motiveren in het nieuwe jaar. Het kan een quote zijn van een bekend persoon of een zin die je zelf bedenkt om jezelf te helpen je goede voornemen te doen slagen. Het kan bijvoorbeeld gaan over de beloning die je jezelf in het vooruitzicht stelt of een herinnering aan jezelf waarom je het ook alweer doet. Schrijf de zin op een mooi kaartje en hang die aan de muur, in je woonkamer, naast je bed of op de wc. Zo word je het hele jaar door op een positieve manier herinnerd aan je voornemen. Ben je de zin na een tijdje zat, verzin dan een nieuwe zin om de oude te vervangen. Zorg dat je wel het hele jaar een tekstje aan je muur hebt hangen, anders bestaat de kans dat je gewoon helemaal niet meer aan je goede voornemen denkt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Inspireer, herinner en beloon jezelf, waarbij je niet te hard voor jezelf bent. Dé ingrediënten voor geslaagde goede voornemens!

Bron: Plekk Magazine

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Dit is waarom er meer relaties sneuvelen dan vroeger

Steeds meer relaties overleven het niet. Vroeger was dat anders. Hoe...

Online daten ongemakkelijk? Deze dating app belooft gespreksstof

Daten via apps is populair, ook in tijden van corona. Maar...

Meer bewegen en gezonder eten dit jaar? Met deze tips hou je het vol!

Heb jij het idee dat jij je naar de sportschool moet...

Liefdes-voornemens voor singles in het nieuwe jaar

Ben jij als single het nieuwe jaar ingegaan en wil je...

Psychologische tips om je goede voornemens te laten slagen

Heel wat mensen hebben hun lijstje met goede voornemens al klaarliggen....

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie