Zo maak je een goede indruk op datingapps

Zo maak je een goede indruk op datingapps

Daten is tegenwoordig een stuk gemakkelijker geworden doordat we elkaar nu niet alleen in het echte leven kunnen tegenkomen, maar ook online. Voor sommigen zijn datingsites iets waar ze liever niet aan beginnen, maar jij ziet het als een leuke uitdaging. Lees hier hoe je dat het beste kunt aanpakken!

Jouw profiel

Op veel sites zie je eerst een gezicht met de meest belangrijke informatie zoals naam, leeftijd en woonplaats. Die foto bepaalt voor het grootste gedeelte of iemand interesse in je zal hebben. De kans dat je opvalt, kun je vergroten door de beste foto uit te kiezen. Daar zijn een aantal criteria voor. Zorg er allereerst voor dat jij heel duidelijk te zien bent op de foto. Een foto met andere mensen is een afrader, omdat er dan wat onduidelijkheid kan ontstaan om wie het dan gaat. Dat betekent natuurlijk niet dat je geen foto met anderen mag plaatsen, maar zorg er sowieso voor dat er genoeg foto’s van jou alleen op jouw profiel staan. Die foto moet daarnaast representatief zijn voor wie jij bent. Als je één keer in jouw leven bent gaan bungeejumpen terwijl je eigenlijk geen durfal bent, dan is het wellicht geen goede keuze om de foto die hiervan gemaakt is op jouw profiel te plaatsen. Wellicht werk je in de journalistiek. Dan is het leuk om een foto te plaatsen waarop te zien is dat je bezig bent met werk met een leuk kledingstuk aan, zoals een high waist leren broek.

Jouw gedrag

Als je eindelijk een match hebt, begint het echte werk. Echter, voordat je überhaupt bent begonnen aan jouw online dating avontuur is het belangrijk om na te gaan wat je eruit wilt halen. Wil je graag een vaste relatie of ben je op zoek naar een aantal scharreltjes? Maak daarna heel duidelijk aan jouw matches wat je wilt. Dit om misverstanden te voorkomen. Ga daarna in gesprek met je match en houd het gesprek gaande. Vraag dus meer dan alleen ‘wat doe je?’ of ‘hoe gaat het?’ Vraag ook meer over hobby’s, familie en vrienden en ga zo maar door. Graaf ook een stukje dieper door leuke onderwerpen te bedenken om over te praten. Stel je match bijvoorbeeld twee dilemma’s voor en je zult zien dat er vanuit daar een heel leuk gesprek zal ontstaan. Het helpt daarbij ook om zo snel als mogelijk af te spreken. Jouw matches hebben waarschijnlijk nog een hoop andere matches liggen en als er niet snel actie wordt ondernomen tussen jullie, zal het interesse ongetwijfeld gaan dalen. Dit hoeft niet te betekenen dat jullie morgen al uit eten moeten, maar als het voor beide partijen goed voelt en er genoeg vertrouwen is, dan is het tijd om af te spreken!

Een datingsite is dus nog zo makkelijk nog niet. Maar als je eenmaal een date hebt, begint de echte test. Zoek je nog leuke kleding voor de date, zoals een faux fur jas? Kijk dan op de site van Ibana!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Is collageen onzin in huidproducten?
By Redactie ·
12 maart 2024

Is collageen onzin in huidproducten?

Binnenkort op jezelf wonen Dit zijn de beste tips!
By Redactie ·
12 maart 2024

Binnenkort op jezelf wonen? Dit zijn de beste tips!

De kunst van online daten
By danny@db-online-marketing.nl ·
4 maart 2024

De kunst van online daten

Homegym starten Drie must haves!
By Redactie ·
14 februari 2024

Homegym starten? Drie must haves! 

De beste datingapps voor singles in Nederland
By danny@db-online-marketing.nl ·
5 december 2023

De beste datingapps voor singles in Nederland 

Aantal soa’s in Nederland neemt toe moet de campagne 'Vrij Veilig' terugkomen
By danny@db-online-marketing.nl ·
23 oktober 2023

Aantal soa’s in Nederland neemt toe: moet de campagne ‘Vrij Veilig’ terugkomen?