zel

Zo maak je daten leuker

De weg naar de prins op het witte paard is lang en daten is niet altijd even leuk met alle kikkers die voorbij komen. Enkele tips waarmee je het jezelf wat makkelijker maakt.

– Geen hoge verwachtingen

Na date nummero zoveel raak je een beetje verveeld met het datingritueel. Bij ieder diner, bioscoopbezoek of picknick in het park worden je verwachtingen hoger. Je hoopt bij iedere man dat dit eindelijk de ware zal zijn. Maar aan een date beginnen met zulke hoge verwachtingen kan alleen maar teleurstellend zijn. Probeer er met open gedachten naar toe te gaan en probeer niet van te voren al je hele toekomst samen uit te stippelen.

– Denk buiten de lijntjes

De films in de bioscoop veranderen niet zo snel en de restaurants in de buurt gaan op een gegeven moment ook vervelen. Probeer eens iets te doen tijdens je date dat je anders nooit doet. Eerste dates kunnen ontzettend spannend zijn en iets doen dat voor jullie allebei ‘nieuw’ is kan de druk van de ketel halen.
Ga bijvoorbeeld midget golfen, een tentoonstellingen bekijken of bowlen.
Bezoek ook eens een restaurant in een stad die jullie niet zo goed kennen.

– Neem de leiding

Wacht zijn plannen niet af, maar kom zelf met ideeën. Zit je in een restaurant waar de bediening onaardig is of het eten vreselijk? Stel voor om het toetje te skippen en neem hem mee naar je favoriete bar voor een afzakkertje. Wil je de film die hij heeft uitgekozen echt niet zien? (Zombies en bloed, nee bedankt) Vertel het hem eerlijk en stel een andere film voor. Mee gaan in zijn plannen is prima, maar als je een kans ziet om de date leuker te maken, wees dan niet bang om dat aan te kaarten.

– Doe iets actiefs

De bioscoop is leuk, maar waarom zou je niet voor iets spannenders kiezen? Natuurlijk wil je je niet letterlijk in het zweet werken om indruk te maken op je date, maar wat endorfne aanmaken kan geen kwaad. Neem samen een les klimmen bij een klimwand, ga frisbeeën in het park of speelt tikkertje. Het gesprek zal hierdoor veel makkelijker verlopen en je bent verzekerd van een hoop lol.

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.