snacken na stappen

Zo leef je langer

Onlangs stierf de oudste persoon ter wereld, Besse Cooper werd 116 jaar. “Ik eet geen junkfood en trek me niets van anderen aan”, antwoordde de Amerikaanse ooit toen haar werd gevraagd wat haar geheim was. Maar er zijn nog vele andere manieren om langer te leven.

De volgende tips om langer te leven zijn het proberen waard.

Lees een tijdschrift op z’n kop
Door elke dag bewust uit je comfort zone te stappen, breng je je hersenen onder lichte stress waardoor er cellen afbreken. Bij de herstel van deze cellen, herstelt je lichaam ook schade veroorzaakt door het ouder worden, zegt Dr Marios Kyriazis. Je kunt ook eens met je andere hand schrijven of luisteren naar muziek die je vreselijk vindt.

Eet rood voedsel
Een rode peper bevat meer vitamine C dan een sinaasappel en rode bieten zitten vol nitraten die goed zijn voor je bloedvaten. Tomaten bevatten veel antioxidanten die helpen te beschermen tegen kanker en hart- en vaatziekten, zegt Dr Susan Jebb van het Medical Research Council’s Human Nutrition in Cambridge.

Wees voorzichtig bij het verlaten van een openbaar toilet
Jij wast misschien netjes je handen na een bezoekje aan het toilet, maar degene voor je doet dat misschien niet. Dit betekent dat het handvat van de deur vol kan zitten met bacteriën. Pak het handvat op een andere plaats vast dan de meeste mensen doen, bijvoorbeeld onderaan. Of gebruik een tissue om het handvat mee vast te pakken.

Drink thee
Zet een extra pot thee en neem het er lekker van. Het is aangetoond dat stresshormonen verminderen door de antioxidanten in thee. Bovendien geloven onderzoekers aan de Harvard Medical School dat de antioxidanten kan helpen bloedvaten te ontspannen.

Ga eerder naar bed
Duik een uurtje eerder onder de wol dan je normaal doet. Dit zou in slechts zes weken je bloeddruk kunnen verlagen. Je lichaam kan moeilijker omgaan met stress als je te weinig slaapt.

Floss dagelijks
Floss niet alleen als er etensresten tussen je tanden zitten maar maak er een gewoonte van dit elke dag te doen.  Volgens een toonaangevende Amerikaanse anti-aging expert kan elke avond flossen een significant verschil maken in hoe oud je wordt.

Loop elke dag
Elke dag een stukje wandelen is niet alleen goed voor de lijn maar ook voor je hersenen. Na zes maanden elke dag wandelen zul je minder moeite hebben met het maken van beslissingen.

Ga de tuin in
 “Tuinieren combineert cardiovasculaire oefening met flexibiliteit, uithoudingsvermogen en spierkracht. Veel leuker dan uren op een loopband in de sportschool te lopen,” zegt huisarts Roger Henderson.

Twee keer per week seks
Uit een studie in Zuid Wales onder mannen tussen de 45-50 jaar, is gebleken dat regelmatig seks een beschermend effect heeft. Een Amerikaanse deskundige schat dat het hebben van minstens drie keer per week seks, twee jaar kan toevoegen aan je leven.

Zet de weegschaal op straat
Buikvet is een goede voorspeller voor hart- en vaatziekten, gewicht is dat niet. Voor een snelle controle: ga op je rug op de vloer liggen. Als je buik plat is, zit het vet vooral onderhuids. Heb je een buikje dan kan dit duiden op buikvet dat je leven kan verkorten.

Andere manieren om langer te leven:

Lach zoveel mogelijk

Eet pruimen

Vertel de waarheid

Wees vrouwelijk

Ga op een berg wonen

Maak, af en toe, ruzie met je partner

Blijf in bed op een winter maandag

Ga op yoga

Kauw je voedsel minstens 20 keer

Eet minder zout

Kijk ’s avonds geen tv

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.