lach op je gezicht

Zo krijgen vrouwen echt minder rimpels

Wat vrouwen allemaal niet doen voor zo min mogelijk rimpels? Dagelijks smeren met soms hele dure crèmes, botox of andere fillers inspuiten en zo min mogelijk in de zon zijn wel de bekendste. Maar wat echt helpt? Gezond eten!

Gezond voedingspatroon

Een gezond voedingspatroon met veel groente en fruit zorgt er mogelijk voor dat vrouwen minder rimpels in hun gezicht krijgen. Dat concludeert arts-onderzoeker Selma Mekić van het Erasmus MC. Bij mannen die gezond eten is er juist geen verschil te zien als het gaat om de vorming van rimpels ten opzichte van mannen met een ongezond voedingspatroon.

Onderzoek

Mekić onderzocht 2.753 Rotterdamse 50-plussers. Haar bevindingen zijn gepubliceerd in het Journal of the American Academy of Dermatology.  Mekić keek naar het verband tussen voedingspatronen en rimpels van 1.140 mannen en 1.613 vrouwen. Omdat uit eerder onderzoek al was gebleken dat rimpels bij mannen door andere factoren ontstaan dan bij vrouwen, werden beide groepen apart onderzocht.  Deelnemers vulden onder meer een vragenlijst in over hun eetpatroon en lieten 3D-foto’s maken van hun gezicht, waarna het percentage rimpels werd berekend.

Alcohol

“Scoorden deelnemers hoog op gezonde voeding als fruit, groenten en vis, en laag op vlees, suikers, verzadigde vetten en alcohol en hielden ze zich dus goed aan de Nederlandse richtlijnen voor gezonde voeding, dan nam het percentage rimpels significant af”, aldus Mekić. “Maar dat gebeurde alleen bij vrouwen.” Verder ontdekte ze dat vrouwen die het mediterrane dieet (veel groente en fruit, weinig vlees, veel vis en dagelijks een glas wijn) volgen niet significant minder rimpels hebben. “Het lijkt erop dat de alcohol het effect van de gezonde voeding teniet doet als het gaat om rimpelvorming.”, zegt Mekić.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.