Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
lach op je gezicht
9 april 2018

Zo krijgen vrouwen echt minder rimpels

Wat vrouwen allemaal niet doen voor zo min mogelijk rimpels? Dagelijks smeren met soms hele dure crèmes, botox of andere fillers inspuiten en zo min mogelijk in de zon zijn wel de bekendste. Maar wat echt helpt? Gezond eten!

Gezond voedingspatroon

Een gezond voedingspatroon met veel groente en fruit zorgt er mogelijk voor dat vrouwen minder rimpels in hun gezicht krijgen. Dat concludeert arts-onderzoeker Selma Mekić van het Erasmus MC. Bij mannen die gezond eten is er juist geen verschil te zien als het gaat om de vorming van rimpels ten opzichte van mannen met een ongezond voedingspatroon.

Onderzoek

Mekić onderzocht 2.753 Rotterdamse 50-plussers. Haar bevindingen zijn gepubliceerd in het Journal of the American Academy of Dermatology.  Mekić keek naar het verband tussen voedingspatronen en rimpels van 1.140 mannen en 1.613 vrouwen. Omdat uit eerder onderzoek al was gebleken dat rimpels bij mannen door andere factoren ontstaan dan bij vrouwen, werden beide groepen apart onderzocht.  Deelnemers vulden onder meer een vragenlijst in over hun eetpatroon en lieten 3D-foto’s maken van hun gezicht, waarna het percentage rimpels werd berekend.

Alcohol

“Scoorden deelnemers hoog op gezonde voeding als fruit, groenten en vis, en laag op vlees, suikers, verzadigde vetten en alcohol en hielden ze zich dus goed aan de Nederlandse richtlijnen voor gezonde voeding, dan nam het percentage rimpels significant af”, aldus Mekić. “Maar dat gebeurde alleen bij vrouwen.” Verder ontdekte ze dat vrouwen die het mediterrane dieet (veel groente en fruit, weinig vlees, veel vis en dagelijks een glas wijn) volgen niet significant minder rimpels hebben. “Het lijkt erop dat de alcohol het effect van de gezonde voeding teniet doet als het gaat om rimpelvorming.”, zegt Mekić.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Condoom.nl

gerelateerde artikelen

Zomerse couscoussalade voor singles

Op zoek naar meer variatie in je eenpersoonskeuken? Dan is dit...

Helft Nederlanders stoort zich aan onverzorgde collega’s tijdens videocall

Maar liefst 51 procent van de Nederlanders ergert zich aan collega’s...

Thuiswerken: helft in trainingsbroek, kwart in pyjama

Uitgaan zit er voorlopig nog niet in en maar liefst vier...

Thuis in plaats van uit: zo versla je de verveling

Aan huis gekluisterd en werken vanaf de keukentafel. Het is natuurlijk...

Nederlander vindt innerlijk partner mooier dan het uiterlijk

De gemiddelde Nederlander is enthousiaster over het karakter (8,5) dan de...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie

Wonen algemeen