Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
bespaartips alleen op vakantie
9 september 2018

Zo krijg je weer zin in je werk na de vakantie

Ook zo genoten van die heerlijke vakantie? Dan valt het je vast extra zwaar om weer aan het werk te gaan. Dus hoe zwengel je de motor weer aan, om toch die werklust terug te krijgen? Hulshof geeft tips.

  1. ,,Verwacht niet teveel van jezelf”, adviseert de arbeidspsycholoog. ,,Neem even de tijd te acclimatiseren en maak een rondje over je afdeling. Even gezellig keuvelen met collega’s.” Ze pleit voor een terugkomdag. ,,Die eerste dag moet vooral luchtig blijven. Plan geen afspraken en vergaderingen in. Zorg hooguit dat je bijgepraat wordt over wat je gemist hebt tijdens jouw vakantie.”
  2. Als tweede tipt de deskundige om de out-of-office twee dagen langer in te stellen. ,,Waarschijnlijk is je mailbox toch al ontploft na drie weken afwezigheid. Door je automatische mail iets langer in te stellen, verwacht men voorlopig nog geen reactie en kan jij rustig je mailbox opruimen.” Dat kan volgens de deskundige overigens het beste van boven naar beneden. ,,Dingen die 3 weken geleden belangrijk waren, zijn inmiddels vaak al opgelost. Als jij van onder naar boven je mailbox bijwerkt, reageer je op zaken die totaal niet relevant zijn. Wees niet bang een mailtje te missen. Je automatische reply stond aan, dus als het écht relevant is, stuurt iemand je wel een reminder.”
  3. ,,Werk je creatieve ideeën uit”, zegt Hulshof. ,,Grote kans dat jij tijdens je vakantie een aantal inzichten hebt gehad waarvan je dacht ‘hier moet ik iets mee’. Neem de tijd om deze op te schrijven of uit te werken.” Laat je niet opslokken door de waan van de dag, adviseert de consultant. Dan vergeet je zomaar je beste ideeën. ,,Bovendien zijn het die frisse ideeën die je hernieuwde energie geven.” Hulshof denkt dat de productiviteit toeneemt door meteen met de nieuwe inzichten aan de slag te gaan.
  4. Je mag je vakantie ook best langer uitstellen. ,,Misschien heb je tijdens de vakantie elke avond de barbecue aangestoken. Is het in Nederland mooi weer? Ga dan barbecueën , ook al is het een willekeurige dinsdagavond.” Hulshof meent dat je het vakantiegevoel langer kan behouden door dingen te doen die je tijdens je vakantie het liefste deed.
  5. Als laatste adviseert de arbeidspsycholoog om vaker naar buiten te gaan. ,,Heb je een afspraak staan en het is mooi weer? Vergader eens buiten. Even weg uit de ‘bedompte’ kantooromgeving doet wonderen. Zo ga je weer gemotiveerd aan de slag.”

Bron: AD

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vakantie misschien mogelijk naar landen met zelfde corona-risicoprofiel

Kunnen we deze zomer op vakantie, is de vraag die door...

Een op zes Nederlanders heeft vaker seks door corona

Maar liefst zeventien procent van de Nederlanders heeft vergeleken bij de...

Een op vijf werkenden verlinkt collega bij baas

Maar liefst negentien procent van de werkende Nederlanders heeft fouten van...

Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek

Maar liefst 48 procent van de werkende Nederlanders ziet op tegen...

Nederlandse vakantiegangers hebben maar weinig avontuurlijks in zich

Backpacken door verre oorden om zo veel mogelijk landen aan te...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie