bespaartips alleen op vakantie

Zo krijg je weer zin in je werk na de vakantie

Ook zo genoten van die heerlijke vakantie? Dan valt het je vast extra zwaar om weer aan het werk te gaan. Dus hoe zwengel je de motor weer aan, om toch die werklust terug te krijgen? Hulshof geeft tips.

  1. ,,Verwacht niet teveel van jezelf”, adviseert de arbeidspsycholoog. ,,Neem even de tijd te acclimatiseren en maak een rondje over je afdeling. Even gezellig keuvelen met collega’s.” Ze pleit voor een terugkomdag. ,,Die eerste dag moet vooral luchtig blijven. Plan geen afspraken en vergaderingen in. Zorg hooguit dat je bijgepraat wordt over wat je gemist hebt tijdens jouw vakantie.”
  2. Als tweede tipt de deskundige om de out-of-office twee dagen langer in te stellen. ,,Waarschijnlijk is je mailbox toch al ontploft na drie weken afwezigheid. Door je automatische mail iets langer in te stellen, verwacht men voorlopig nog geen reactie en kan jij rustig je mailbox opruimen.” Dat kan volgens de deskundige overigens het beste van boven naar beneden. ,,Dingen die 3 weken geleden belangrijk waren, zijn inmiddels vaak al opgelost. Als jij van onder naar boven je mailbox bijwerkt, reageer je op zaken die totaal niet relevant zijn. Wees niet bang een mailtje te missen. Je automatische reply stond aan, dus als het écht relevant is, stuurt iemand je wel een reminder.”
  3. ,,Werk je creatieve ideeën uit”, zegt Hulshof. ,,Grote kans dat jij tijdens je vakantie een aantal inzichten hebt gehad waarvan je dacht ‘hier moet ik iets mee’. Neem de tijd om deze op te schrijven of uit te werken.” Laat je niet opslokken door de waan van de dag, adviseert de consultant. Dan vergeet je zomaar je beste ideeën. ,,Bovendien zijn het die frisse ideeën die je hernieuwde energie geven.” Hulshof denkt dat de productiviteit toeneemt door meteen met de nieuwe inzichten aan de slag te gaan.
  4. Je mag je vakantie ook best langer uitstellen. ,,Misschien heb je tijdens de vakantie elke avond de barbecue aangestoken. Is het in Nederland mooi weer? Ga dan barbecueën , ook al is het een willekeurige dinsdagavond.” Hulshof meent dat je het vakantiegevoel langer kan behouden door dingen te doen die je tijdens je vakantie het liefste deed.
  5. Als laatste adviseert de arbeidspsycholoog om vaker naar buiten te gaan. ,,Heb je een afspraak staan en het is mooi weer? Vergader eens buiten. Even weg uit de ‘bedompte’ kantooromgeving doet wonderen. Zo ga je weer gemotiveerd aan de slag.”

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.