Wil jij ook meer matches op Tinder? Even opletten dan! Kleren spelen belangrijke rol in de zoektocht naar de ideale date. Tinder analyseerde 12.000 profielen van Amerikaanse mannen en vrouwen tussen de 18 en 40 jaar. De onderzoekers deden enkele opmerkelijke ontdekkingen. 

Kleuren

Bij de mannen bleek 72% neutrale kleuren te dragen, bij de vrouwen was dat 56,2%.  Zwart was de populairste kleur, daarna volgde wit, blauw en grijs. Maar liefst 30,6% van de vrouwen en 32,3% van de mannen koos voor zwart. Bij de vrouwen zijn grijs (4,6%), blauw (8,8%) en wit (12,2%) veel minder in trek. Ook bij de mannen was wit (12,7%), grijs (12,3%) en blauw (14,7%) minder populair.

Kleren maken de…

Op de eerste foto droeg 32,8% van de mannen een hemd met lange mouwen. 11% droeg een pak op zijn eerste foto en 22% van de mannen trok een kostuum aan op één van zijn eerste foto’s. Zo’n 22% van de vrouwen droeg een kleed op haar eerste foto. Verder droeg 13,3% van de vrouwen een topje met korte mouwen. Geen enkele vrouw koos voor een hemd met lange mouwen.

Signalen

Volgens sociologe Jessica Carbino kan je duidelijke signalen geven met je kleding. “Een profielfoto geeft een blik in het privéleven van de persoon, je wekt bepaalde indrukken op. De keuze tussen een T-shirt en een short of een pak met das, maak je dus beter weloverwogen”, vertelt de sociologe aan de nieuwssite Mashable.

In het oog springen?

Tenslotte heeft Carbino nog een tip voor alle Tindergebruikers: “Wie in het oog wil springen, draagt het best kleren in levendige kleuren, op die manier verdwijn je niet in de massa.”