Zo krijg je écht de goedkoopste prijs voor je hotelkamer

Plannen voor een heerlijke weekendbreak naar een gave stad? Nu nog dat ene betaalbare hotelletje vinden.. Wanneer je naar een hotelkamer zoekt kom je al snel uit op boekkingssites zoals Booking.com. Daar word je overstelpt met teksten als ‘Superdeal’, ‘Dit is de laagste prijs’ en ‘Nog 1 kamer beschikbaar’. Maar klopt dit ook?

Hotelprijzen

Ten eerste is het zo dat veel hotels niet al hun kamers op Booking.com zetten. Dus als er geen kamer meer beschikbaar is via de boekingssite dan loont het de moeite om naar het hotel zelf te bellen om te kijken of er nog een overnachting mogelijk is.

Commissie

Ten tweede hanteert Booking.com lang niet altijd de laagste prijs, zoals ze beweren. Hoteliers moeten 15 procent commissie aan de site betalen. Die rekenen ze ongetwijfeld door aan de klant. Maar een hotel mag officieel op de eigen website geen lagere prijs vragen dan wat een kamer op Booking.com kost.

Bellen is goekoper!

Er is echter een uitweg: telefonisch of via e-mail is het wel toegestaan om een ander bedrag te noemen. Heb je op Booking.com een hotel gevonden dan kun je dus het beste bellen en dan een prijs afspreken voor de overnachting.

Weekendje weg met andere singles? Kan hoor!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.