Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
hart gebroken
31 juli 2018

Zo kom je uiteindelijk over je relatiebreuk heen

Iedereen maakt het wel een (of meerdere) keren mee. De man of vrouw met wie je je leven deelt, blijkt dan toch niet de ware te zijn. Of je partner trekt er onverwacht de stekker uit. Pijnlijk, maar deze vier stappen raak je er makkelijker overheen.

Beter voelen

Volgens ‘The Journal of Positive Psychology’ duurt het elf weken om je beter te voelen na een breuk met je geliefde. Een andere studie vond dan weer dat het eerder achttien maanden duurt voor je het einde van een huwelijk hebt verwerkt. Echt voorspellen hoe lang je het moeilijk gaat hebben, kunnen we dus duidelijk niet….

Niet alleen

Al is het belangrijk  om te beseffen dat je niet alleen bent. Miljoenen mensen maken het mee of hebben het ooit meegemaakt. Relatie-experte Amanda Major legt in de Britse krant The Independent uit dat je vier stappen moet nemen om over iemand te geraken.

  1. Neem je tijd om te rouwen

Voor sommige mensen lijkt het alsof je geliefde dood is wanneer een relatie eindigt. Eerst zag je elkaar elke dag, nu nooit meer. Het is belangrijk om die nieuwe realiteit te accepteren. Loop niet weg van je verdriet en van je verlies, maar geef jezelf de tijd om te wennen aan je nieuwe leven. Terwijl je nadenkt over je relatie en de emoties die je voelde, leer je misschien belangrijke dingen over jezelf en over wat je wil in een volgende relatie.

  1. Ga op zoek naar de connectie met jezelf

In veel relaties ligt de focus op ‘wij’ in plaats van op ‘mij’. Je breuk geeft je dus de unieke mogelijkheid om even te beseffen waar jij staat in je leven. Misschien kan je op zoek gaan naar een nieuwe hobby of opnieuw afspreken met oude vrienden. Die focus op jezelf kan ervoor zorgen dat met meer zelfbewustzijn op zoek gaat naar een nieuw lief. Zoek niet te snel troost in de armen van iemand anders, maar zoek in de eerste plaats troost bij jezelf.

  1. Wees niet bang om hulp te zoeken

Het gebeurt zelden dat mensen samen beslissen om uit elkaar te gaan. Meestal komt die beslissing voor één van de twee volledig uit de lucht vallen. Die partner is vaak in shock, en voelt zich erg in de steek gelaten. Dat wil echter niet zeggen dat jij geen liefde meer verdiend. Focus niet op wat je fout hebt gedaan, maar focus op wat je kan doen om je op dit moment beter te voelen. Praten helpt, maar geef duidelijk aan je familie en vrienden aan waar je wel of niet over kan/wil praten. Je hebt je netwerk nodig om over de breuk te geraken.

  1. Tijd heelt echt alle wonden

Vlak na de het einde van je relatie is het vaak moeilijk om in te zien, maar als de tijd voorbijgaat, verminderen de gevoelens van pijn en verraad. Op een dag kan je aan die persoon denken, zonder dat je je slecht of verdrietig voelt. Als je het gevoel hebt na lange tijd echt niet over die berg verdriet heen raakt, kan het misschien raadzaam zijn om professionele hulp te zoeken.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Ga je scheiden? Tips om deze periode te overleven

Niet alleen op de Dag van de Scheiding – 13 september...

Toe aan een nieuwe liefde: blijf nog maar even single

Ben je als single op zoek naar die echte fijne mooie...

Einde relatie de enige uitweg?

Kleine irritaties kunnen uitgroeien tot grote frustraties. Dan is er op...

Tips voor troost en verlichting bij liefdesverdriet

Alleen de tijd kan de wonden helen, en dat duurt soms...

Ben je single: lekker gezond

Ben je (weer) single? Dat valt niet altijd mee, Maar tussen...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie